Panna Cotta Layers

de Miha
7400 vizualizări
Panna Cotta

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea… mmm… Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin. Pornind de la reteta de baza, am facut acest desert fin si delicios.

Panna Cotta

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila

 Mod de preparare Panna Cotta Layers:

 Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, „desfacem” cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.

Panna Cotta in straturi

poate vă plac și rețetele

103 comentarii

alison 29 martie 2011 - 17:30

OMG,ce bine arata!

Răspuns
Iulia 29 martie 2011 - 17:35

Doamne dar ce frumos ti-au iesit ! Absolut minunate! Felicitari!

Răspuns
Nati 29 martie 2011 - 17:36

wow wow wow

Răspuns
Nati 29 martie 2011 - 17:37

Hai ca de emotie am dat send :))
am utiat sa zic, cita geometrie, cita exactitate, arata pur si simplu impecabil!

Răspuns
gaby_d 29 martie 2011 - 17:43

Ce bunatate ai tu aici!!!
Parca-i taiata cu laserul:))))

Răspuns
Anca (tort.personalizat) 29 martie 2011 - 17:53

Arata senzational, zau! Trebuie incercata, musai!

Răspuns
Carmen 29 martie 2011 - 17:59

Oooh, arata ab-so-lut perfecte!!!… si cred ca sint tare,tare bune!Felicitari!

Răspuns
Lilia 29 martie 2011 - 18:01

Superb!!! De asta evit eu sa intru la tine in perioada postului 😀

Răspuns
naty, galati 29 martie 2011 - 18:25

super…arata foarte farte bine…iar straturile sunt perfecte…subit ti se face pofta de panna cotta :D..

Răspuns
Explora Cuisine 29 martie 2011 - 18:44

Ce frumos ti-au iesit straturile, super layers!!!

Răspuns
Diana 29 martie 2011 - 18:50

M-ai lasat fara cuvinte!!! Excelent!

Răspuns
yaya6 29 martie 2011 - 19:05

minunata prajitura!!!!!!!!!!!!

Răspuns
Lena 29 martie 2011 - 19:16

Sper Miha! Arata superb si ca forma si ca ingrediente, obligatoriu incercate…

Răspuns
Liana Morar 29 martie 2011 - 20:17

Eu zic ca asa ceva nu exista, este o prelucrare in photoshop:)
Doamne mare, dar oare o sa-mi iasa si mie minunatia asta? Oricum usor n-am sa cedez.
Felicitari din suflet.

Răspuns
Cris 29 martie 2011 - 20:24

Wow, cat de bine poate arata!!! Senzational! Multumim de reteta! O voi pune in aplicare cu prima ocazie (chiar in weekendul asta :D).

Răspuns
Anonymous 29 martie 2011 - 20:26

mmmmmmmm…………..mi-ai facut o poftaaaaa…… eu fac ceva asemanator dar pun frisca fara zahar si cate o tableta de ciocolata( alba, neagra si cu lapte) pentru fiecare strat. E delicios, o sa incerc si reteta ta. Vero

Răspuns
Anonymous 29 martie 2011 - 20:51

fara cuvinte, miha!!!??? ce parere ai s-ar potrivi cu un blat la baza?

Răspuns
Nadji 29 martie 2011 - 21:03

Une œuvre d’art. MAGNIFIQUE.
A très bientôt.

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 21:25

Multumesc tare mult tuturor de laude si aprecieri. Va imbratisez cu drag! :*

Răspuns
Miha 29 martie 2011 - 21:34

Cred ca ar merge si cu blat, de ce nu? Ma gandesc la blatul de la Krem a la krem ca ar merge foarte bine. 🙂

Răspuns
mandala 29 martie 2011 - 22:40

Arata foarte bine si ma inspirat sa fac ceva delicios !

Răspuns
Andreea Popa 30 martie 2011 - 4:56

wow, ce bine arata!

Răspuns
Daniela 30 martie 2011 - 8:13

Ce bine arata… vreau si eu o feliuta, doar sa gust… ca sint grasuta… Pupici !!!

Răspuns
Ruxy 30 martie 2011 - 9:07

E reala???? Spune-mi te rog Miha…care este timpul in care s-a intarit astfel incat sa poti turna urmatorul strat? E important de stiut…pupicei si m-ai lasat fara cuvinte…

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 30 martie 2011 - 9:15

Dumnezeule,sunt perfecte !! Ne incanti ca intotdeauna…

Răspuns
Ancuta 30 martie 2011 - 10:02

Nu am cuvinte!!!

Răspuns
Bianka 30 martie 2011 - 10:19

AAAAAAAAAAAAA minunat

Răspuns
Edith 30 martie 2011 - 10:20

Wooow, artaaa! Superb ti-a iesit, felicitari! 🙂

Răspuns
ionela 30 martie 2011 - 10:25

Ai folosit cumva bisturiul sau mai stiu eu ce instrument de taiat fin…ti-a iesit de milioane…

Răspuns
Carmen 30 martie 2011 - 10:43

Pare neadevarata, atat e de frumoasa. Miha esti o artista!

Răspuns
ONESTA30 30 martie 2011 - 10:58

No comm …………………

Răspuns
Caietul cu retete 30 martie 2011 - 10:58

wow, ce minunatie ! si eu stau cu gandul de mult la panna cotta, iar asta a ta arata intr-un maaare fel Neaparat o voi incerca si eu !

Răspuns
Petronela 30 martie 2011 - 12:40

Arata EXCELENT,foarte interesanta ideea am s-o incerc si eu.Pe curind!!!

Răspuns
Tündi Daika 30 martie 2011 - 12:59

WOW ce bine arata!

Răspuns
Andrea's Cake 30 martie 2011 - 14:35

Prajituri mai perfecte ca astea nu am vazut.Felicitari.

Răspuns
Antonina S. 30 martie 2011 - 16:31

Absolut divin Miha.. Iti fur reteta, ce s-o mai lungim..:)))

Răspuns
Anonymous 30 martie 2011 - 16:41

Imi spui, te rog cam cate bucati ies din ingredientele de mai sus? Merci
Marcela

Răspuns
minoki 30 martie 2011 - 16:49

Ce sa mai spun? Numai yumm, yumm, imi iese din gura.

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:14

Mandala, multumesc mult! Ma bucur ca o vei incerca. Sper sa-ti placa! :*

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:14

Multumesc Andreea! 🙂

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:17

Cuscra, cat de grasuta? :))))

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:18

Ruxy, stratul se intareste suficient atat cat pregatesti compozitia pentru stratul urmator, 5-10 minute. Pupici! :*

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:21

Ana Maria multumesc. :*
Eu sper la mai mult, dar…eheheeee…e drum lung pana departe. :)))

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:24

Ancuta, chiar nici unul? :)))
Pup!

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:28

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:29

Edith, multumesc tare mult! Aprecierea ta ma onoreaza. :*

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:31

Ionela, multumesc! :*
Nu chiar bisturiul…doar un cutit bine ascutit. 😉

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:33

Multumesc Carmen. Inca sunt invatacel. :)))

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:34

Diana, nu pot sa cred…Chiar tu sa nu spui nimic? :))))

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:36

Violeta, multumesc! Sper sa-ti placa! 🙂

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:37

Multumesc Petronela. Sper sa revii cu impresii! :*

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:38

Multumesc Tundi Daika! 🙂

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:40

Andrea multumesc!

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:41

Antonina, spor la treaba. 🙂 Multumesc! :*

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:48

Marcela, eu am facut intr-o caserola mica de 15/15 cm. Nu mai stiu exact cate bucati am taiat, depinde cat de mari le tai.

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 17:49

Minoki, e bun s-asa. :)))

Răspuns
Anonymous 30 martie 2011 - 17:56

tocmai am probat reteta ta si mi-a iesit minunat …….. eu am facut-o in forme individuale . multumesc de retete, de faptul ca le impartasesti cu noi si ca sunt atat de bine explicate incat le poate face si o incepatoare ca si mine. vero

Răspuns
daniela s cake 30 martie 2011 - 17:58

excelenta i f. ispititoare panna cotta

Răspuns
Ruxy 30 martie 2011 - 18:20

Multumesc scumpa mea!!!

Răspuns
Beatrice 30 martie 2011 - 19:31

Arata senzational.Sigur am sa incerc.

Răspuns
Irina 30 martie 2011 - 22:03

Super arata prajiturica … si sunt convinsa ca e si delicioasa. O voi inverca repejor 🙂
In alta ordine de idei e o problema cu feed-ul tau … eu sunt abonata si in loc de feed0ul tau imi apare altceva: http://cutiutacuidei.blogspot.com/ Am vrut sa-ti spun neparat pentru ca am senzatia ca cineva .. iti fura vizitatorii 🙁 Te pup si sper sa fie totul ok.

Răspuns
Miha 31 martie 2011 - 7:06

Irina esti abonata prin email sau aici pe blog, la „persoane interesate”?
Nu stiu cum se poate rezolva. 🙁

Răspuns
Irina 31 martie 2011 - 7:38

Sunt aici pe blog – la butonasul de feed de pe site-ul tau. Dar daca dai click pe el, iti fce feed la site-ul de care ti-am spus si nu la al tau 🙁 Am incercat asta de pe mai multe calc … deci cineva si-a bagat nasul pe la tine as spune 🙁

Răspuns
Miha 31 martie 2011 - 9:15

Multumesc Irina. :*
Am schimbat codul, era intr-adevar altceva acolo. Am schimbat si parolele, dar cred ca nu e mare lucru. 🙁
E trist cand vezi ca cineva isi bate joc de munca ta. 🙁

Răspuns
Irina 31 martie 2011 - 9:31

Nu ai pentru ce. Mabucur ca ai putut rezolva. Este oribil ca cineva sa-si bata joc de ceeace faci, stiu si mi se pare strigator la cer. Mai ales ca tu faci o treaba minunata: constat publici retete noi si … gustoase.

Răspuns
Liana10 31 martie 2011 - 21:12

Trage-mi-asi palme ce bine arata!!! Nu stiu daca le-ai taiat cu laserul, nu stiu daca le-ai facut in photoshop, dar m-ai lasat masca! Felicitari!

Răspuns
Miha 31 martie 2011 - 21:21

Multumesc Liana! :*
M-ai facut sa rad, merg la culcare hlizindu-ma. :)))

Răspuns
Lady Butterfly 1 aprilie 2011 - 19:42

WooooooooWWWW!!!! Genial!!!! Zici ca-s din plastic…..

Răspuns
maya 7 aprilie 2011 - 19:25

Ce misto pot sa arate bucatile alea asa taiate!Perfecte!

Răspuns
Miha 7 aprilie 2011 - 19:27

Sunt foarte usor de facut si de mare efect. 😉

Răspuns
Craita 14 aprilie 2011 - 19:14

cred ca nu am mAI vazut un desert atat de aratos de mult timp,imi imaginez cat e de gustos!

Răspuns
Ionix 5 mai 2011 - 6:46

Fată, o să încerc și eu. Dacă nu-mi iese exact așaaaaaa, fac crimă de om. :)) Super mișto! Încerc sâmbătă și revin cu impresii. :D:D

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 7:06

Ionix-ule fata mea draga…te astept cu impresii. Pozitive, ca daca-s negative fug in lume. :))

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 7:06

Multumesc Craita! :*

Răspuns
Ionix 11 mai 2011 - 7:50

Ne-a plăcut la nebunie. Sigur repet figura pentru că e un desert simplu, fin si gustos. Pupăcesc!

Răspuns
Miha 11 mai 2011 - 8:08

Pupacim si noi! :*

Răspuns
Iepure 27 octombrie 2011 - 5:14

Mihaela, acesta e un desert pe gustul meu. Ma baucur ca ti-am descoperit blogul, felicitari! E periculos pentru cei la dieta 🙂

Răspuns
ANCA's cakes 9 noiembrie 2011 - 17:24

Buna Mihaela,snt Anca,si de curand am descoperit blogul tau.Moamaa ce de bunattai!Nici nu stiu cu care sa incep!
Felicitari pt. tot ceea ce faci!

Răspuns
Miha 9 noiembrie 2011 - 17:42

Bun venit la mine Anca, ma bucur ca-ti place ce ai gasit aici. Ca ce-am gasit eu la tine nu mai spun… ca am ramas muta de admiratie. Felicitari!

Răspuns
Anonymous 27 noiembrie 2011 - 18:20

minunata prajitura asta ,as vrea sa stiu ce fel de gelatina ai folosit?

Răspuns
Miha 27 noiembrie 2011 - 18:58

Buna.

De obicei folosesc gelatina granule de la Dr Oetcher.

Multumesc de aprecieri!

Răspuns
Anonymous 6 decembrie 2011 - 9:55

Felicitari, minunata prezentare!

Răspuns
Miha 6 decembrie 2011 - 10:25

Multumesc frumos!

Răspuns
Anonymous 18 decembrie 2011 - 13:44

MIHA ESTI O ARTISTA .TE IUBESC .

Răspuns
Miha 18 decembrie 2011 - 14:02

Multumesc de aprecieri! 🙂

Răspuns
Anonymous 21 decembrie 2011 - 11:26

I-a reusit cuiva reteta urmand indicatiile ? Ma cam indoiesc…

Răspuns
Miha 21 decembrie 2011 - 11:46

N-am inteles din mesajul tau ce nu-ti este clar…

Răspuns
Anonymous 27 ianuarie 2012 - 10:42

am fc a iesit exact ca mai sus , dar la gust nu e nustiu ce , nu am sa o mai fac , e clar .

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2012 - 11:12

Imi pare rau ca ai fost dezamagit(a) dar asta e panna cotta. Sunt persoane carora le place, altora nu. Se pare ca tu esti din cea de-a doua categorie. Incearca si imbunatateste gustul cu un sos de ciocolata, cu niste frisca dulce…

Răspuns
Anonymous 8 februarie 2012 - 10:59

are gust a inghetata gelatinboasa , nu nu merita , e si f scumpa , pacat de frisca , si iasa si putina

Răspuns
Diana 18 mai 2013 - 13:24

Din acest motiv nu ti-ai lasat numele ? Daca vrei MUUULT , dubleza/tripleaza cantitatile , ce-i asa mare inginerie ? :))=)) Cu scumpetea-s de acord … cam 10 lei costa ; mergi in cofetarie si ia o bucatica de praji cu 60 de bani (si cine stie ce mama soarelui are-n ea :d)

Răspuns
Diana 18 mai 2013 - 15:42

Ahaaaaaaaaaaaaa , scz … 6 lei , nu 60 de bani

Răspuns
Miha 8 februarie 2012 - 12:04

Pai daca iese putina cu atat mai bine, daca tot nu ti-a placut. :))

Glumesc, dar asta e panna cotta, unora place, altora nu.

Răspuns
Diana 18 mai 2013 - 13:28

Miha , ,,iasa” bre … :)):))

Răspuns
Bucatar dependent 25 martie 2013 - 14:45

Mihaela scumpo,
Ce ustensila de taiat folosesti ? Cutit ? Ata ? Nu inteleg. Pentru ca s-ar vedea urmele celorlalte straturi . Sau sunt scoase direct din forme ? Ne spui si noua secretul ? Multumesc mult

Răspuns
Miha 25 martie 2013 - 14:53

Nu e nici un secret. Cu un cutit bine ascutit se taie foarte bine. Straturile sunt ferme si gelatinoase, n-au cum lasa urme. 😉

Răspuns
Diana 18 mai 2013 - 13:16

Cum sa nu spun … IMPECABIL , parc-ai fi chirurg :))

Răspuns
Miha 18 mai 2013 - 15:45

Multumesc Diana! >:D< Oricine poate fi "chirurg" daca are scula potrivita! ;)

Răspuns
Diana 18 mai 2013 - 16:25

:)):)):)) Ca sa vezi cat conteaza o ,,scula”:))

Răspuns
Miha 18 mai 2013 - 16:45

Mai…sigur ne gandim la acelasi lucru? :))))

Răspuns
Diana 19 mai 2013 - 11:30

Desigur , Miha … la cutitul lung , subtire si bine ascutit :))

Alex 30 noiembrie 2015 - 13:30

Arata absolut demential! Felicitari pentru precizie si pentru atentia la detalii!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2015 - 16:56

multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns