Dulciuri

Papanasi fierti cu struguri

loading...

Avem nevoie de:

150 g branza de vaci
1 lingura gris
1 ou
1 lingura faina
1 lingura zahar
vanilie
50 g unt
50 g pesmet
struguri

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu gris,faina,zahar,vanilie,ou si in praf de sare.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, pe care o impartim in 10 parti egale.

Fiecare parte o infainam bine si o turtim putin, ca la parjoale. :)) Punem cate o boaba de strugure in mijloc, apoi marginile le ridicam si le strangem in jurul boabei de strugure.

Cu mainile infainate ii dam forma rotunda.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca punem papanasii pe rand. Cand incep sa se ridice la suprafata sunt fierti.

Intre timp topim untul intr-o tigaie si punem pesmetul la rumenit.

Pesmetul meu e facut in casa, din 2 felii de paine, uscate si rasnite.Din acest motiv nu este foarte fin.

Lasam putin sa se raceasca, apoi tavalim prin acest amestec papanasii, pe rand. Ii acoperim bine cu pesmet, ii pudram cu zahar si ii asezam pe platou pentru poza finala. :))

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Ce bine arata si ce usor este de facut!:)

  2. Hallo Miha,

    Struguri este o foarte interesante
    Combination. Trebuie sä fac si eu naepärat. Multumesc mult.
    Ter apetisanti sint

    Salutäri Jacob

  3. Multumesc Ana-Maria!

    Multumesc Jacob!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]