Dulciuri

Papanasi fierti

loading...

Avem nevoie de:

500 g branza de vaci
1 cana faina
3 oua
100 g unt
3 linguri gris
100 g zahar
100 ml smantana
esenta de rom

Pentru decor avem nevoie de:

200 g nuca macinata
3 linguri cacao
100 g zahar pudra

Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema.

Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta.

Ii scufundam in apa clocotita si cand sunt gata incep sa se ridice la suprafata.

In timpul fierberii se scutura oala sa nu se prinda papanasii de fund.Nu se amesteca in oala,astfel se sfarma.

Ii punem intr-o sita sa se scurga

apoi ii tavalim prin amestecul de nuca cu cacao si zahar.

Am lasat deoparte putina compozitie si am facut si cativa papanasi prajiti.

Pe care i-am servit cu smantana.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. hihihi!;)
    exact acum am postat si eu tot papanasi fierti.
    dar uite ca-s retete diferite.
    voi incerca si varianta ta!
    o zi minunata!

  2. O zi buna si tie Gabi!

    Deliciosi si papanasii tai! Eu am vrut sa fie un pic…altfel 🙂

  3. ce super ideea cu cacao…minunat arata!mi-e pofta…desi eu nu pap papanasi…:))

  4. Te pup Alison! Si multumesc!

  5. Ce idee buna . Inca de papanasi cu cacao nu am mai auzit. Sigur sunt deliciosi. Trebuie incercati. Te pup!

  6. Adi,am vrut sa incer csi eu ceva…altfel! :))

  7. Wow ,ce idee originala.Merita Premiul de Creativitate,care te asteapta sa il ridici cind ai timp.Week-end placut!

  8. Multumesc mult Julia!Week-end placut si tie! Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]