Mancaruri cu pui / Retete culinare

Papricas de pui cu galuste

loading...

1 kg pulpe de pui
2 cepe
3 linguri ulei de masline
1/2 capatana de usturoi
1 cana suc de rosii
1 lingura boia de ardei dulce
piper boabe
cimbru uscat
patrunjel uscat
sare

Pentru galuste:

150 g faina
200 ml apa
50 ml ulei
2 oua

Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul format se rastoarna peste carne, se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana este gata carnea.

Galuste:

Se pune apa la fiert cu uleiul si cand a dat in fiert se adauga toata faina deodata, amestecandu-se energic, sa se incorporeze. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se pun la fiert in apa cu sare, formand cu lingurita galuste mici de marimea unei alune (mai mari :)) ) Se fierb cateva minute, pana se umfla si se ridica la suprafata, apoi se scurg si se pun in cratita cu carne, unde se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se potriveste carnea sa aiba suficienta zeama, deoarece trebuie sa avem o cantitate egala de sos cu carne si galuste.

Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat si omogenizam.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Delicioso el plato. Saludos

  2. Delicios! Yumm, yumm!

  3. Miha…papica asta buna imi aminteste de mancarea copilariei mele….
    Doamne da’buna poate fi !
    Felicitarile mele !

  4. Unde a disparut comentariul meu ?

  5. Foarte gustos

  6. Buna idee … maine o prestez.
    Am indraznit sa-ti trimit o leapsa, pe blogul meu.

  7. Si mie tot de copilarie imi aminteste……….era una din mancarurile mele preferate.
    O seara placuta!

  8. felicia says:

    Cu usturoiul ce facem?

  9. Felicia, am scris in reteta…”Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat si omogenizam.”

  10. Multumesc tuturor de comentarii si aprecieri. :* :*

  11. felicia(mangalia) says:

    Te rog iarta-ma eram in graba si nu am citit pana la sfarsit.Am facut „papricasul” este foarte bun dar pe mine ma incanta foarte mult galustile…ai mei copii au fost incantati.

  12. Felicia, sa va fie de bine masa. 😉 Ma bucur tare mult ca v-a placut! :* :*

  13. Anonymous says:

    super tare reteta…am facuto..e super!!!

  14. Ma bucur ca ti-a placut! Sa-ti fie de bine masa! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]