Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Pasta de avocado

loading...

O pasta de avocado ce se prepara foarte usor, delicioasa si aromata. Se poate servi ca atare pe felii crocante de paine sau cu legume.

In week-end am facut niste aripioare de pui crocante si lipicioase, inspiratie Laura Laurentiu, cu garnitura de cartofi copti. Peste cartofii copti am pus aceasta pasta de avocado. O nebunie!


1 avocado bine copt
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
sare si piper
fulgi de ardei iute

Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza bine cu furculita. Se adauga uleiul de masline, cate putin si se amesteca usor pana la omogenizare. Se pune si catelul de usturoi pisat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cativa fulgi de ardei iute.

Pofta buna!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. e o nebunie pasta, imi place si mie fff mult 🙂

  2. J’adore l’avocat et cette crème et bien réaliser!

    bravo

  3. Anonymous says:

    o idee, in aceasta pasta adauga ,250 g brinza de vaci ,si putina ceapa rosie tocata marunt,–f bun pt mic dejun s-au seaRA LINGA O CANA DE CEAI DE PLANTE,incercati,

  4. Foarte buna ideea, multumim!

  5. chiar am avocado in frigider si ma tot gandeam ce sa fac cu el…Merci pentru idee:)!O zi frumoasa!!

  6. Miha, reteta e incompleta:)…miezul l-ai aruncat? Sa nu mai faci! 🙂 Decojind camasa cea subtire care acopera miezul si largind usor ,, pe cusatura„ cu varful unui cutit samburele de avocado, apoi punand patru scobitori ( se infig relativ usor)in jurul ,,taliei„ samburelui, iar in final sprijinind scobitorile de gura unui pahar cu apa umplut ochi….rabzi vreo trei saptamani , dar rasare o plantuta foarte draguta.
    Cat despre pasta si paine prajita …mmmmm ! Pasta e delicioasa amestecata cu orice iti trece prin cap 🙂 dar sa fie comestibil, dar sa fie tocat marunt : verdeturi, muraturi, ceapa alba sau color , praz , masline, te miri, te miri , ce?

  7. Danela, cum sa arunc miezul? Am zis ca l-am scobit cu lingurita apoi l-am pus in castron si l-am pasat cu furculita. 🙂 Sau tu zici de sambure si n-am inteles eu bine? 🙂

  8. Daca iti spun ca nu am gatit cu avocado niciodata , ma crezi ? 🙂 Pasta ta arata tare bine !!

  9. :)Esti foarte atenta!Sigur ca zic de sambure, dar m-am emotionat in fata delicatesei, delicato!:)

  10. Pup Danela. Asa-i ca-s delicata? :)))))

  11. Multumesc Magda! :*

  12. Maria Zele says:

    Eu pot sa zic ca fac salata de vinete dar pun si Avocado in salat e ceva delicios, sa incercati

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]