Mancaruri cu legume / Paste / Retete culinare

Paste cu broccoli si parmezan

Chiar daca nu am eu pe blog prea multe retete cu broccoli, sa stiti ca mie imi place, ba chiar m-as hazarda sa spun ca e in topul preferintelor mele culinare. Intotdeauna cand il pregatesc pentru a-l pune in mancare cateva buchetele le mananc asa crude atat de mult imi place ­čśÇ

Pentru astazi va propun o reteta simpla de paste, gata in vreo 15-20 minute. Reteta e simpla nu numai prin modul de preparare, dar si prin natura ingredientelor folosite. Dar rezultatul e unul cat se poate de delicios. ­čśë

Paste cu broccoli si parmezan

Ingrediente

  • cateva buchetele de broccoli
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri parmezan
  • ~200 g tagliatelle
  • sare si piper
  • nucsoara

Cantitatile le puteti adapta in functie de preferinta voastra

loading...

Mod de preparare Paste cu broccoli si parmezan:

Punem pastele la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun in strecuratoare sa fie bine scurse.

Broccoli il desfacem in buchetele cat de cat egale si-l punem la fiert in apa clocotita in care am pus 1 lingurita sare si putina nucsoara. Se fierbe cateva minute, atat cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana crocant.

  • Daca nu va place „al dente” il puteti fierbe undeva in jurul la 10 minute, pana furculita intra usor in el
  • Puteti renunta la nucsoara daca nu va place si inlocuiti cu usturoi, pe care-l puneti la sfarsitul prepararii. Important e sa schimbati gustul specific de broccoli si sa-l faceti mai…prietenos

Il punem intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa, apoi il punem intr-o tigaie in care am topit o lingura de unt.

Broccoli

Il calim usor pe toate partile, adaugam pastele bine scurse de apa, saram si piperam dupa gust. La sfarsit punem parmezanul si omogenizam.

Paste cu broccoli si parmezan

Se servesc calde.

Paste cu broccoli si parmezan

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Pe cat se poate de rapida dar gustoasa si plina de vitamine, si mie imi place tare mult broccoli.
    Pupici

  2. dimitriu mirela says:

    intr-adevar usor de facut, si usor de digerat in acelasi timp ! si mie imi place atat brocolli cat si avocado, din care fac destul de des gaucamole.

  3. si eu prepar cateodata la cina broccoli cu paste, pentru ca se fac usor si sunt foarte gustoase

  4. mancare sanatoasa, simpla si usoara, fara prea multe complicatii si usor de preparat, mai ales cand nu e timp..imi place cum arata in farfurie si cum a iesti ca reteta ­čśë

  5. Mariana Faur says:

    Am preparat-o eu!
    Rapida,foarte gustoasa,un gust deosebit!
    Multumesc Miha pentru reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]