Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Paste cu carne la cuptor

loading...

Piticii mei consuma cu placere paste. Fie ca sunt cu sos de rosii, fie ca-s cu smantana si usturoi. Iar daca sunt dulci cu atat mai bine. :)))

300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 cana suc de rosii
4 catei usturoi
1/2 pahar vin alb
sare si piper
oregano si busuioc

Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
2 linguri faina
500 ml lapte
nucsoara
sare si piper
50 g cascaval

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Pentru presarat deasupra:

100 g mozzarella

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste.

Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Anonymous says:

    multumim

  2. vai ce bine arata, asa pofta mi-ai facut, maine fac si eu, nu am fusilli am pene dar sigur va iesi

  3. il aduc pe simon la tine,sigur ar papa si el bunaciunile de fata!:)

  4. Miha…yumm, yumm!

  5. Elena Apostol-Filimon says:

    Foarte bun !!!! Am incercat-o ieri !

  6. Ma bucur mult ca v-a placut reteta! 🙂

  7. Alisonule drag… abia astept sa-l trimiti la mine pe Simon, pui frumos si scump. :*

  8. Minoki, mai schimba placa fata draga. :))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]