Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Paste cu piept de pui si branza

loading...

Ca la multe alte retete culinare prezentate pe acest blog, aceasta e inca o reteta ce poate fi modificata in functie de preferinta voastra culinara. Eu va prezint doar o idee pentru o masa delicioasa. šŸ™‚

200-250 g paste ( am folosit fusilli)
1/2 piept de pui
150 g branza Almette
2-3 linguri smantana
1 ou
50 g cascaval
50 g unt
sare si piper
piper boabe
1 frunza de dafin
cateva boabe de coriandru
marar dezhidratat

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se lasa sa se racoreasca.

Pieptul de pui spalat si curatat il punem la fiert in apa cu putina sare, boabe de piper, boabe de coriandru si foaia de dafin. Se fierbe pana carnea se inmoaie si furculita intra usor in ea. Se scoate pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.

Intr-un castron amestecam crema de branza cu oul si smantana. Saram si piperam dupa gust si aromatizam cu marar. Adaugam pastele si carnea, amestecam usor pana la omogenizare.

Turnam pastele intr-un vas termorezistent, punem deasupra untul taiat cubulete si acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dam la cuptor la foc mediu pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.

Se serveste cald.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. e prezentata perfect:)), nu modificam nimic :))

  2. Anonymous says:

    si carnea unde s-a peirdut?

  3. Multumesc de atentionare! Zi minunata! šŸ™‚

  4. arata minunat!!! un deliciu

  5. Dar eu nu am branza Almette.

  6. Multumesc tuturor de aprecieri!

  7. Mino, tu poti incerca fara branza Almette, poate-ti iese. :)))
    Poti inlocui cu branza de vaci si pui un pic mai multa smantana. šŸ™‚

  8. Multumesc frumos! šŸ™‚

  9. adrian says:

    Poti inlocui cu branza de vaci rasa si putin lapte se omogenizeaza si iese almette si fara conservanti

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]