Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Paste cu piept de pui si suc de rosii

Din nou paste… :)))

Cred ca oricine stie si poate sa gateasca paste, in fel si fel de combinatii. Ceea ce postez astazi, paste cu piept de pui si rosii, n-as putea spune ca e o reteta, ci doar o propunere pentru un pranz delicios. 😉

Paste gratinate

Ingrediente

  • 300 g paste (paccheri rigati)
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 100 g bacon
  • 1 ceapa
  • 1 cutie rosii in suc
  • sare si piper
  • oregano
  • 200 g cascaval pentru gratinare
loading...

Mod de preparare Paste cu piept de pui si suc de rosii:

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Pieptul de pui l-am tocat la robotul de bucatarie la un loc cu usturoiul, patrunjelul verde si morcovul.

Baconul taiat feliute il punem intr-o tigaie si il prajim usor. Cand grasimea a inceput sa se topeasca adaugam ceapa tocata marunt si o prajim usor, pana se inmoaie. Turnam deasupra conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa dea cateva clocote, apoi punem carnea.

Sos de carne cu rosii

Omogenizam si amestecam continuu pana carnea se desface si se albeste. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano.

Punem pastele intr-un castron incapator, punem si sosul de carne si amestecam bine bine. Rasturnam totul intr-un vas termorezistent uns cu unt, acoperim cu un strat generos de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptor la foc mediu pana cascavalul se topeste si se aureste usor.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Poate nu crezi, dar chiar acum merg sa fac reteta ta, insa cu piept de curcan-asta am in frigider acum. Revin cu impresii 😉

  2. Excelent!!!Am retinut reteta pentru viitor! Multuumesc

  3. Pare o combinatie foarte buna, pe mine orice contine usturoi ma da gata, fac si eu! Pupici!

  4. Multumesc Bianka. 🙂

  5. Multumesc Precious Mornings. Ma bucur tare mult ca ti-au placut! 🙂

    Foarte frumos la tine pe blog. 😉

  6. Alina, pup cu drag! :*

  7. elena cavo says:

    elena arata bine se vede cai gatit bine nu prea leam cu pastele ……

  8. elena cavo says:

    elena arata bine se vede cai gatit bine nu prea leam cu pastele ……

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]