Paste / Retete culinare

Paste cu sos de spanac

loading...

Provizia mea de spanac congelat a fost grav compromisa :)) cand am fost nevoita sa dezghet congelatorul. Am tot stat si m-am gandit, m-am scarpinat dupa ceafa, am studiat diverse retete culinare si nu ma puteam hotari cu ce i-as putea ademeni pe pitici. Pana la urma, am hotarat „ori la bal ori la spital” :)) , vorba cantecului…

~250 g paste fusilli

50 g unt
1 lingura faina
400 ml lapte
sare si piper
3 catei de usturoi
2 frunze de busuioc verde

spanac (dupa preferinta)

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se strecoara si se pun intr-un castron.

Untul il topim la foc mic. Dam deoparte si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem vasul din nou pe foc, adaugam spanacul si busuiocul tocate si fierbem pana incepe sa se ingroase. La sfarsit, aprope de momentul in care este gata, punem usturoiul pisat.

Se da deoparte si se toarna peste paste in castron. Se amesteca bine, astfel incat pastele sa fie bine acoperite de sos.

Pofta buna!

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce plat de pâtes et tout simplement magnifique bravo!

  2. Se numeste sos Bechamel cu spanac. foarte bun.

    Nora

    http://notenora.blogspot.com

  3. trebuie sa le incerc si eu

  4. Nu am incercat niciodata combinatia asta, dar mi se pare ca arata foarte bine, iar spanacul e preferatul meu. 🙂
    Felicitari pentru reteta!

  5. Ador spanacul!Si pastele la fel, asa ca vin la masa:)Pupici!

  6. Este Delicios de Bun!

  7. Ti-am zis ca eu am facut ieri spanac cu orez si sos de smantana (pastele nu plac familiei mele mofturoase ) . Au mancat piticii verdeata ?

  8. Chiar acuma am pe blog o reteta de paste cu spanac si pui, pur si simplu asa mult imi place ca l-as folosi la orice. Iar referitor la rezerva ta de spanac, cred ca ar trebui sa iti faci provizii serioase pana il mai gasesti pe piata si sa ne incanti cu retete ca si aceasta.

  9. Multumesc tuturor de aprecieri! Va imbratisez!

  10. Claudia, din pacate n-am mai gasit spanac cand am fost ultima oara la piata. 🙁 Cu siguranta, stocul trebuie innoit! :))

  11. Diana, daaa… au mancat. Altfel nu cred ca mai vedea reteta asta lumina blogului… :))))

  12. Nora Fab… ii putem spune si asa, daca zici ca suna mai bine… :)))

  13. arata minunat! Ador spanacul 😉
    te pup draga mea!

  14. Pupici Emily, multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]