Prajituri / Retete de prajituri

Pastel de quatro leches

loading...

* Pentru blat:

* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* 3 linguri ulei
* 1 praf de copt


Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava ( 25/35 cm) bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mediu pana se aureste. Se lasa la racit cateva minute, apoi cu un cutit se cresteaza din loc in loc.

* Pentru amestecul de lapte:

* 300 g lapte condensat
* 320 ml lapte evaporat
* 250 ml frisca lichida
* 100 ml lapte

Intr-un vas se amesteca toate cele 3 feluri de lapte cu frisca lichida. Cand blatul este caldut se toarna acest amestec deasupra si se da la frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza si se serveste cu lapte condensat deasupra. In reteta Gabrielei laptele condensat era caramelizat. N-am incercat sa caramelizez laptele condensat facut in casa, dar voi incerca intr-o buna zi, cu siguranta. :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Realmente fantastica. Saludos

  2. miha, de unde iau lapte evaporat?

  3. Hai sa-i spunem pe romaneste!
    Prajitura din patru tipuri de lapte.

    Nu o lua ca ceva personal, doar ca am vazut ca se intampla c-am des asa ceva, ma doare ca imprumutam de la alte tari cuvinte… ce intelege saraci batrani?

    Nu te supara, daca te superi te rog sa ma ierti!
    Pe curand.

  4. Arata foarte bine

  5. Jose Manuel, multumesc!

  6. Diamond, eu am gasit la Plus. 😉

  7. Daniela, dupa cum ai vazut reteta este preluata de pe un alt blog, cel al Gabrielei Cara. Daca asa ii era denumirea, asa am pastrat-o.
    Nu sunt genul care o sa o dea in englezisme, dar de data asta chiar nu era cazul sa fac o traducere mot-a-mot a titlului.
    Mie una mi se pare mult mai importante si demne de bagat in seama greselile grave gramaticale si cele de exprimare decat niste „cuvinte imprumutate de peste mari si tari”
    Nu m-am suparat, chiar nu am de ce. :))

  8. Super tare Miha! :)) Si raspunsul si prajitura! Te pup!

  9. Multumesc Andreea.
    Am gresit cu „mi se pare” in loc de „mi se par” si imi fac mea culpa. A fost din viteza…si am vazut abia dupa aceea.

  10. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  11. arata atat de bine…. o admir, e fina ca un bebe :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]