Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu mere

Imi era dor de o prajitura cu mere…de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am multumit si cu niste strudele. Tot raul spre bine, avand in vedere ca se fac destul de repede si usor. 😉

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 4 mere potrivite ca marime
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
loading...

Mod de preparare:

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic.  Se lasa la racit.

In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. 🙂

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. :))

Pofta buna! 😉

 


 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ramo says:

    Noi avem cu dovleac!Weekend placut tie si familiei.

  2. Delicioase aceste pateuri!!

  3. Fur si eu un strudel!!!

  4. Rapid si taaare buun!!!

  5. Mie imi plac si as manca zilnic, chiar daca reteta e simpla…

  6. Off, Doamne. Cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.

  7. Mi-ai facut o pofta. O reteta special pentru sarbatorile de iarna!

  8. Anda says:

    farcasemilia/2015/03/12/pateuri-cu-mere-si-stafide/?preview=true

    inca o reteta delicioasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]