Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu mere

Imi era dor de o prajitura cu mere…de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am multumit si cu niste strudele. Tot raul spre bine, avand in vedere ca se fac destul de repede si usor. 😉

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 4 mere potrivite ca marime
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
loading...

Mod de preparare:

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic.  Se lasa la racit.

In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. 🙂

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. :))

Pofta buna! 😉

 


 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ramo says:

    Noi avem cu dovleac!Weekend placut tie si familiei.

  2. Delicioase aceste pateuri!!

  3. Fur si eu un strudel!!!

  4. Rapid si taaare buun!!!

  5. Mie imi plac si as manca zilnic, chiar daca reteta e simpla…

  6. Off, Doamne. Cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.

  7. Mi-ai facut o pofta. O reteta special pentru sarbatorile de iarna!

  8. Anda says:

    farcasemilia/2015/03/12/pateuri-cu-mere-si-stafide/?preview=true

    inca o reteta delicioasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]