Pateuri cu mere

de Miha
5028 vizualizări
Pateuri cu mere

Reteta Pateuri cu mere

Imi era dor de o prajitura cu mere… de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am multumit si cu niste pateuri cu mere. Tot raul spre bine, avand in vedere ca se fac destul de repede si usor. 😉

Pateuri cu mere
Imi era dor de o prajitura cu mere… de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am… Aluat dulce Pateuri cu mere European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 4 mere potrivite ca marime
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare Pateuri cu mere:

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic.  Se lasa la racit.

  • In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

  • Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. 🙂

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. :))

Pofta buna! 😉

Pateuri cu mere

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Ramo 10 noiembrie 2012 - 11:47

Noi avem cu dovleac!Weekend placut tie si familiei.

Răspuns
Haplea 10 noiembrie 2012 - 18:40

Delicioase aceste pateuri!!

Răspuns
Simona 11 noiembrie 2012 - 18:11

Fur si eu un strudel!!!

Răspuns
Buburuza Bubu 12 noiembrie 2012 - 15:51

Rapid si taaare buun!!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 13 noiembrie 2012 - 10:53

Mie imi plac si as manca zilnic, chiar daca reteta e simpla…

Răspuns
Andreea 19 noiembrie 2012 - 13:44

Off, Doamne. Cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.

Răspuns
Irina 18 decembrie 2012 - 10:03

Mi-ai facut o pofta. O reteta special pentru sarbatorile de iarna!

Răspuns
Anda 9 martie 2015 - 18:33

farcasemilia/2015/03/12/pateuri-cu-mere-si-stafide/?preview=true

inca o reteta delicioasa

Răspuns
roxy 9 februarie 2018 - 16:31

la cate grade sa le pun??

Răspuns
Miha 9 februarie 2018 - 17:43

180-190 grade

Răspuns

Lasă un răspuns