Prajituri / Retete de prajituri

Patratele cu ciocolata

loading...

Avem nevoie de:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt
* 50 g ciocolata alba pt decor

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Taiem patratele pe care le decoram cu ciocolata alba topita.

Sursa

Aceasta reteta a fost incercata si de Valentina.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. ce bunatate! ne omori cu ciocolata! pup

  2. Arata atita de zemoase, parca ar fi BROWNIES… O seara placuta! Cami

  3. Que lindos estes quadradinhos de chooclate. Já levo a receita comigo.

  4. Graças Elisabete! Ainda bem que gostou e que me convenceu a levá-los para casa. :))

    Eu escrevi com a ajuda do Google, espero ser qualquer coisa inteligível. :))

  5. Miha este foarte buna asa cum ti-am spus si pe Facebook. Am avut o mica aventura sa pot pregati reteta. Am plecat de la idea de a face o negreasa. Cand cautasem cutia de cacao aveam doar 2 linguri in loc de 3 cum era retzeta. Si ma gandisem sa caut alta reteta cu mai putina cacao. Gasesc reteta de patratele de ciocolata si ma hotarasc sa o pregatesc. Nu aveam 70 g cacao. Aveam doar 20g. Am impartit ingredientele in 3,8 si mi-a iesit… 55g faina, 20 g cacao, 4 g praf de copt, 66g zahar, 10ml ulei si 119 ml lapte. Forma o aveam de cozonac. L-am lasat la 175 grade Celsius 18 minute. L-am incercat cu scobitoarea. Apoi am pus ciocolata Alba topita si amestecata cu UNT si putina frisca lichida. O bunatate… Multumesc de reteta…

  6. Felicitari Falina, te-ai descurcat de minune.

  7. Multumesc Miha. Dar daca-ti spun sincer ceia ce m-a decís sa incerc reteta a fost faptul ca nu are ou. Avem niste prieteni ce au un copil cu alergie la ou. Si fata mea a avut alergie la ou de mica dar multumesc Domnului ca i-a trecut…
    Cand mi-am dat seama ca nu avea oua zic oricum ar fi trebuie sa pregatesc reteta. Si de aceia am vrut sa vad cum este. Azi chiar i-am invitat la o cafea si ñu a mai ramas nimic din prajitura. 🙂
    iti trimit o poza ca sa o vezi… In loc de patrata am taiat triunghiuri… :-p
    te pup.

  8. Am primit pozele, Valentina! 🙂

    Intr-adevar, la o cafeluta merge de minune.

  9. Miha sunt Valentina…
    Am vazut comentariul tau la mine pe blog… cand am facut reteta prima data nu aveam un blog dar de acum am sa mai public si specific cand sunt retete de la tine ca am facut cateva si mi-au placut. Multumesc ca ai publicat poza mea la tine pe blog… m-am bucurat tare mult si sa stii ca pana ieri nu am vazut-o…
    Te pupic dulce si te urmaresc in continuare…(de multe ori imi vine sa pregatesc o multime din retetele tale dar nu am timp si toate imi plac mult… Felicitari pentru tot ce faci…

  10. Multumesc Valentina!
    Felicitari si tie pentru toate si mai ales pentru blog, care este super! 😉
    Imbratisari de la Iasi!

  11. Of Miha draga ,toate sant asa de apetisante ca nu mai pot !Sa tot mananci!

  12. Multumesc! ;;)

    Sunt si usor de facut! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]