Patratele cu ciocolata

de Miha
1226 vizualizări

Avem nevoie de:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt
* 50 g ciocolata alba pt decor

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Taiem patratele pe care le decoram cu ciocolata alba topita.

Sursa

Aceasta reteta a fost incercata si de Valentina.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

ellis 16 noiembrie 2009 - 15:24

ce bunatate! ne omori cu ciocolata! pup

Răspuns
Cami 16 noiembrie 2009 - 18:36

Arata atita de zemoase, parca ar fi BROWNIES… O seara placuta! Cami

Răspuns
Elisabete 23 noiembrie 2009 - 16:51

Que lindos estes quadradinhos de chooclate. Já levo a receita comigo.

Răspuns
Miha 23 noiembrie 2009 - 17:01

Graças Elisabete! Ainda bem que gostou e que me convenceu a levá-los para casa. :))

Eu escrevi com a ajuda do Google, espero ser qualquer coisa inteligível. :))

Răspuns
FALINA 22 februarie 2010 - 20:40

Miha este foarte buna asa cum ti-am spus si pe Facebook. Am avut o mica aventura sa pot pregati reteta. Am plecat de la idea de a face o negreasa. Cand cautasem cutia de cacao aveam doar 2 linguri in loc de 3 cum era retzeta. Si ma gandisem sa caut alta reteta cu mai putina cacao. Gasesc reteta de patratele de ciocolata si ma hotarasc sa o pregatesc. Nu aveam 70 g cacao. Aveam doar 20g. Am impartit ingredientele in 3,8 si mi-a iesit… 55g faina, 20 g cacao, 4 g praf de copt, 66g zahar, 10ml ulei si 119 ml lapte. Forma o aveam de cozonac. L-am lasat la 175 grade Celsius 18 minute. L-am incercat cu scobitoarea. Apoi am pus ciocolata Alba topita si amestecata cu UNT si putina frisca lichida. O bunatate… Multumesc de reteta…

Răspuns
Miha 22 februarie 2010 - 20:53

Felicitari Falina, te-ai descurcat de minune.

Răspuns
FALINA 22 februarie 2010 - 22:08

Multumesc Miha. Dar daca-ti spun sincer ceia ce m-a decís sa incerc reteta a fost faptul ca nu are ou. Avem niste prieteni ce au un copil cu alergie la ou. Si fata mea a avut alergie la ou de mica dar multumesc Domnului ca i-a trecut…
Cand mi-am dat seama ca nu avea oua zic oricum ar fi trebuie sa pregatesc reteta. Si de aceia am vrut sa vad cum este. Azi chiar i-am invitat la o cafea si ñu a mai ramas nimic din prajitura. 🙂
iti trimit o poza ca sa o vezi… In loc de patrata am taiat triunghiuri… :-p
te pup.

Răspuns
Miha 23 februarie 2010 - 17:06

Am primit pozele, Valentina! 🙂

Intr-adevar, la o cafeluta merge de minune.

Răspuns
El recetario de Falina 27 septembrie 2010 - 18:06

Miha sunt Valentina…
Am vazut comentariul tau la mine pe blog… cand am facut reteta prima data nu aveam un blog dar de acum am sa mai public si specific cand sunt retete de la tine ca am facut cateva si mi-au placut. Multumesc ca ai publicat poza mea la tine pe blog… m-am bucurat tare mult si sa stii ca pana ieri nu am vazut-o…
Te pupic dulce si te urmaresc in continuare…(de multe ori imi vine sa pregatesc o multime din retetele tale dar nu am timp si toate imi plac mult… Felicitari pentru tot ce faci…

Răspuns
Miha 27 septembrie 2010 - 19:20

Multumesc Valentina!
Felicitari si tie pentru toate si mai ales pentru blog, care este super! 😉
Imbratisari de la Iasi!

Răspuns
mandala 15 februarie 2011 - 19:33

Of Miha draga ,toate sant asa de apetisante ca nu mai pot !Sa tot mananci!

Răspuns
Miha 15 februarie 2011 - 19:38

Multumesc! ;;)

Sunt si usor de facut! :)))

Răspuns

Lasă un răspuns