Agricola Bacau
 
Dulciuri

Pere caramelizate

Avem nevoie de:

* 2 pere
* 50 g zahar
* 50 g unt
* sucul de la o lamaie
* scortisoara

Perele se curata de coaja

si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.

Le-am servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Delicioase!

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. buuuuuuuuuuune, bune de tot trebuie sa fie !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Desert la pahar cu ananas si capsuni

Desert la pahar cu ananas si capsuni

Mod de preparare Desert la pahar cu ananas si capsuni: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Capsunile le mixam cu blenderul vertical. Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si zaharul vanilat si se mixeaza pana […]

Inghetata de vanilie cu capsuni

Inghetata de vanilie cu capsuni

Mod de preparare Inghetata de vanilie cu capsuni: Capsunile le-am lasat de cu seara in frigider presarate cu zahar. A doua zi le-am pus intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata. Cu siropul lasat de capsuni am preparat o limonada Amidonul si zaharul se amesteca, apoi se toarna incet […]

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mod de preparare Inghetata cu vanilie si zmeura: Galbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc mic) si se fierbe compozitia, amestecand continuu cu un tel, […]

Tiramisu cu frisca

Tiramisu cu frisca

Mod de preparare Tiramisu cu frisca: Se freaca galbenusurile cu zaharul si o lingurita de zahar vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele […]