Dulciuri

Pere caramelizate

Avem nevoie de:

* 2 pere
* 50 g zahar
* 50 g unt
* sucul de la o lamaie
* scortisoara

Perele se curata de coaja

si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.

Le-am servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Delicioase!

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. buuuuuuuuuuune, bune de tot trebuie sa fie !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Batoane de susan

Batoane de susan

Mod de preparare Batoane de susan: Semintele de susan si miezul de nuca se pun intr-o tigaie si se prajesc usor. Aveti grija asa amestecati continuu, sa nu se arda susanul. Daca mierea este zaharisita o puneti intr-un ibric sau craticioara si o incalziti pana devine lichida. Turnam mierea in […]

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Mod de preparare Mousse de ciocolata: Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. […]

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii: Jeleu de rodii: Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se […]

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Cosulete de bezea cu crema de vanilie

Mod de preparare Cosulete de bezea cu crema de vanilie: Sosul de capsuni: Punem capsunile intr-o craticioara si le presaram cu zahar, apoi le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o pasta. Punem la fiert la foc mic, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa la racit. Cosulete de bezea: […]