Mancaruri cu pui / Retete culinare

Perisoare cu sos de smantana si ciuperci

loading...

* Pentru perisoare:

* 1 piept de pui
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper alb

* Pentru sos:

* 300 g smantana
* 400 g ciuperci
* 1 ceapa
* 3 linguri ulei de masline
* marar
* sare si piper

Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.

Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.

Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si ciupercile scurse bine de apa in care au fiert. Punem si smantana, potrivim gustul de sare si piper. Mai dam cateva clocote, iar inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.

In sosul de smantana se poate adauga si o lingura de faina, daca sosul va place mai gros.

Dupa preferinta, se pot adauga si 1-2 catei de usturoi.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. arata foarte bine!
    cateva intrebari totusi: de ce punem ciupercile la fiert? si de ce in apa cu sare si otet? care este rolul sarii in apa de fiert si care este rolul otetului in apa de fiert?

  2. Ciupercile le fierbem inainte pentru ca dupa ce calim ceapa si adaugam smantana mai dam doar cateva clocote si n-ar avea timp sa fiarba, sa se inmoaie. Se fierb in apa cu sare pentru gust si cu otet ca sa nu se innegreasca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]