Aluat dulce / Retete de prajituri

Petit chinois

loading...

* Pentru aluat:

* 550 g faina
* 100 g zahar
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua,
* 200 ml lapte,
* 150 g unt
* esenta de vanilie
* 1 praf de sare

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 600 ml lapte
* 100 g zahar
* 3 galbenusuri
* 3 linguri amidon
* coaja rasa de la o portocala
* esenta de vanilie

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie

si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late,

pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase.

Multumim de reteta Silvia.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Woooooow ce bunatate!!!!Arata senzational!!!!Fur reteta(cu permisiunea ta bineinteles)!!!!

  2. Se ve deliciosa esta receta. Para pegarle un bocado. Un saludo

  3. wow!!arata fenomenal!! Cu siguranta am sa incerc si eu reteta asta!!

  4. Nu am facut niciodata , tot imi zic sa „confectionez” si eu da acuma mananc de la tine , asa ca imi trece pofta!!!!!Arata tare bine,intotdeauna mi-a placut aspectul si asa pufoasa cred ca este tare buna.
    Zile bune la sfarsit de saptamana!

  5. Ce minunat ce bunatate

  6. Judy, m-as bucura nespus sa faci si tu bunatatea aceasta, nu trebuie sa-mi ceri permisiunea. 😉
    Multumesc si o zi buna!

  7. Saludo Jose Manuel. Gracias!

  8. Kitty, multumesc! Te pup si astept impresii. 😉

  9. Maria, daca o sa le faci n-o sa-ti para rau, vei vedea.
    Te pup si un week-end minunat iti doresc.

  10. Multumesc Bianka. 🙂

  11. Vai da ce minunatie ai facut tu aici!!!Arata senzational!!!I-mi vine sa bag mana prin ecran sa-ti fur o bucatica ca mor aici incet in fata tel!!!Sigur am s-o incerc si eu ca tare bine mai arata numai sa-mi iasa!pup si sa ai un weekend minunat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]