Aluat dulce / Retete de prajituri

Petit chinois

loading...

* Pentru aluat:

* 550 g faina
* 100 g zahar
* 10 g drojdie uscata
* 2 oua,
* 200 ml lapte,
* 150 g unt
* esenta de vanilie
* 1 praf de sare

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 600 ml lapte
* 100 g zahar
* 3 galbenusuri
* 3 linguri amidon
* coaja rasa de la o portocala
* esenta de vanilie

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam uniform crema de vanilie

si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late,

pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase.

Multumim de reteta Silvia.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Woooooow ce bunatate!!!!Arata senzational!!!!Fur reteta(cu permisiunea ta bineinteles)!!!!

  2. Se ve deliciosa esta receta. Para pegarle un bocado. Un saludo

  3. wow!!arata fenomenal!! Cu siguranta am sa incerc si eu reteta asta!!

  4. Nu am facut niciodata , tot imi zic sa „confectionez” si eu da acuma mananc de la tine , asa ca imi trece pofta!!!!!Arata tare bine,intotdeauna mi-a placut aspectul si asa pufoasa cred ca este tare buna.
    Zile bune la sfarsit de saptamana!

  5. Ce minunat ce bunatate

  6. Judy, m-as bucura nespus sa faci si tu bunatatea aceasta, nu trebuie sa-mi ceri permisiunea. 😉
    Multumesc si o zi buna!

  7. Saludo Jose Manuel. Gracias!

  8. Kitty, multumesc! Te pup si astept impresii. 😉

  9. Maria, daca o sa le faci n-o sa-ti para rau, vei vedea.
    Te pup si un week-end minunat iti doresc.

  10. Multumesc Bianka. 🙂

  11. Vai da ce minunatie ai facut tu aici!!!Arata senzational!!!I-mi vine sa bag mana prin ecran sa-ti fur o bucatica ca mor aici incet in fata tel!!!Sigur am s-o incerc si eu ca tare bine mai arata numai sa-mi iasa!pup si sa ai un weekend minunat!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]