Aluat dospit / Retete culinare

Piadine aromate

loading...

by Ina

Avem nevoie de:

200 g faina integrala
1 lingurita sare
1 catel usturoi pisat
160 ml apa calduta
1 lingura ulei de masline

Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic.

Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale.

Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe masa infaina, cat mai subtire posibil.

Intr-o tigaie teflonata bine incinsa se coc piadinele pe rand cate 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta. Se pastreaza calde sub un prosop pana la servire.

Foarte aromate si delicioase!

Data viitoare voi incerca varianta cu ierburi aromate. 😉

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Suna bine…cum le-ati consumat?
    Ai un premiu la mine…:))

  2. Arata foarte frumos, cred ca merg bine si unse cu putin ulei de masline sau umplute cu o pasta de avocado si rosii tocate. Mmm… foarte delicios.

  3. Hallo Miha,

    fein ti-au iestit Naan piinile astea.

    Sint tare practice si se pot folosi si ca Wrap.

    Salutäri Jacob

  4. deci asa,ai comis si piadinele…cind doamne,oare,ca mie nu-mi ajunge timpul deloc!super ti-au iesit!

  5. Ana-Maria, multumesc! Voi trece negresit sa-l iau!

    Le-am papat cu piept de pui si sos de nuca. 🙂 Curand voi pune si reteta!

    Pup!

  6. Ligia, tare apetisanta si tentanta propunerea ta. 🙂

  7. Salut Jacob! Multumesc!

  8. Alison, le-am facut cat ai fost tu la serviciu! :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]