Aperitive / Retete culinare

Pide cu branza si spanac

loading...

Sunt atat de bucuroasa ca am gasit metoda de a-i pacali pe ai mei sa manance spanac ca nici nu va dati seama! :)) De cate ori am ocazia fac cate o placinta cu branza sarata, la care adaug si spanac, atat cat sa nu fie detectabil de limbile sensibile. :))

Imi place sa fac placinta cu branza sarata, pentru ca ma pot juca asa cum vreau cu ingredientele si felurile de branza. De aceasta data am optat pentru aceasta reteta, inspirata de Andreea.


 
Pentru aluat:

~200 g faina
100 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Pentru umplutura:

200 g branza sarata (telemea)
1 ou
2 linguri smantana
spanac
sare si piper
marar verde

Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.

Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul  intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.

Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Excelente, atat calde cat si reci.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ador placinta cu branza, in orice forma!

  2. Hummmm… c’est délicieux!

    Bisous

  3. Delicios… ca intotdeauna!!

  4. Barcute! 🙂 Foarte bune si usor de facut!

  5. Delicioase,chiar si pentru limbile sensibile cum bine zici!Pupici

  6. E musai sa fac si eu reteta ta. In week-end-ul asta! Minunat acest blog!

  7. Mama ce bunatate ai preparat acolo!

  8. M-ai pacali lejer si pe mine Miha draga 🙂
    Foarte faine sunt,si daca stau bine si ma gandesc sunt perfecte de pus si in pachetel la scoala.
    Multumesc de idee.Tzuc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]