Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de curcan cu salvie

Pentru mofturosii mei gatesc zilnic. Pentru ei, dar si pentru ca-mi place si mai ales pentru ca nu stiu sa fac mancare care sa tina 2-3 zile :)))), in afara de ciorba si sarmale. :))  Asa se face ca si duminica sunt in bucatarie. Daca nu fac pizza, incerc ceva ce se face simplu si usor, asa cum e si reteta de azi. Reteta care nu e de fapt reteta, ci mai degraba o propunere pentru atunci cand aveti nevoie de ceva rapid si bun. 😉

piept de curcan cu salvie

Ingrediente

  • piept de curcan taiat felii
  • felii de mozzarella sau cascaval
  • sare si piper
  • salvie uscata
  • ulei de masline aromat cu ardei iute
  • cateva linguri vin alb
loading...

Mod de preparare Piept de curcan cu salvie:

Pieptul de curcan taiat felii se inveleste in folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Punem cate o felie de mozzarella sau cascaval peste felia de carne si rulam. Ruloul obtinut il punem pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu salvie uscata, stropim cu o lingura de ulei aromat cu ardei iute si o lingura de vin.

piept de curcan cu salvie

Inchidem bine in hartie formand un sul bine strans la capete.

Punem rulourile intr-o tava si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30 de minute. Scoatem tava, desfacem hartia de pe rulouri si dam din nou la cuptor pana scade toata zeama lasata de carne si se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura preferata. Un piure de cartofi aromat cu usturoi si cateva felii de pepene murat e recomandarea mea. 😉

Pofta buna!

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. I-am aratat sotului si i-am spus: trebuie sa intram in bucatarie! A ras copios! dar stiu eu ca si lui i s-a facut pofta!:P
    Te pup, Miha!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. Nati says:

    Aaa, aia e hirtie, eu vedea niste foi de placinta! :)))

  3. O idee excelenta, mai ales ca si eu gatesc zilnic! Credeam ca doar eu fac parte din categoria celor care nu stiu sa gateasca pentru mai multe zile 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]