Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de curcan in sos de ardei si rosii

loading...

Ce se poate gati mai repede si mai usor decat o reteta cu piept de pasare, de pui sau curcan? Mai ales atunci cand carnea este scaldata intr-un delicios si aromat sos de ardei copti si rosii…


piept de curcan

2 ardei rosii copti
1 ardei iute
1 rosie coapta
2 cepe
4 catei usturoi
1 conserva de rosii in suc propriu
sare si piper
patrunjel verde

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei. Se pune pieptul taiat cuburi si se caleste, amestecand continuu, pana se albeste carnea. Adaugam rosia coapta, ardeii copti si rosiile in suc propriu. Le-am dat prin blender, pana s-au facut pasta, dar puteti sa le taiati fasii sau cubulete, daca nu deranjeaza mesenii mofturosi. :))

Daca mai este necesar se adauga apa, atat cat sa fie carnea acoperita. Se potriveste gustul de sare si piper. Se fierbe la foc mic pana este fiarta carnea si sosul a scazut suficient. Inainte de a fi gata se pune usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. Un deliciu papica aceasta.Eu fac pentru Diana,dar cu piept de pui.Imediat o devoreaza.Pupici!

  2. BUUUUN pranzul! Venim toti 4 :))

  3. Foarte buna reteta. Fac si eu tocanita de genul acesta. E bun si cu ciuperci si praz. Poza este dementiala! Parca simti mirosul mancarurilor.

  4. Tare bun sosul.Ardeiul ii da o savoare deosebita!

  5. Hummmmmm…. très appétissant sa donne envie de manger!

    Bisous

  6. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

  7. Cat de bine arata, uff,

  8. Minunata mancarica ai facut aici. Pup

  9. Hmm, a mai ramas ceva si pentru cina? Tocmai am ajuns acasa si bate vantul prin frigider :)), iar mancarica asta imi face cu ochiul 😉

  10. Multumesc de idee aveam de gand sa fac ostropel de curcan dar cand am vazut reteta asta minunata am trecut la fapte … Multumesc scumpa mea!

  11. si mie imi este pofta!!!!!!
    a mai ramas ceva?????
    te puuup

  12. Foarte bun prepatatul..Pup!

  13. Buna papica! venim si noi la Iasi! Pup cu drag!

  14. Woooow, imi imaginez cat de bine miroase. Asta da papa buna!

  15. Perfecta… nu de alta dar exact asa o facem si prin casa pe la mine 🙂

  16. Buna dimineata dragilor!

    Multumesc! Si la pranz va astept la masa, caci azi fac din nou. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]