Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de pui cu sos de citrice si miere

loading...

Pentru o singura persoana…pentru mine adica…:)))

* 1 bucata piept de pui, cca 100 g
* 1 lingura unt
* 1 ceapa medie
* 2 catei usturoi
* 1 lingurita miere
* coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
* coaja rasa si sucul de la 1/2 portocala
* sare si piper boabe
* 100 g orez

Ceapa taiata solzisori se caleste intr-o tigaie in unt, impreuna cu usturoiul tocat, pana se inmoaie. Nu trebuie sa se rumeneasca. Se scot din tigaie si se pun deoparte.

Se pune pieptul de pui si se prajeste usor, pe ambele parti.

Sucurile de citrice se amesteca cu mierea si coaja rasa. Se omogenizeaza si se toarna in tigaie peste carne. Se adauga ceapa pusa deoparte si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se mai fierbe cateva minute, amestecand continuu.

Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare.

Se serveste cald.

Sursa, demna de toata increderea ­čÖé

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Poate fi foarte bun

  2. Se ve muy rica esta receta y para mojar con un poquito de pan.

    Te ha quedado muy bien. Saludos

  3. Arata bine.
    Miha blogul tau este minunat, eu te-am descoperit abia de vreo doua saptamani si de atunci zilnic te vizitez. Vine ziua de nastere a fetitei mele, face 1 anisor, si chiar nu stiam ce meniu sa fac dar m-ai salvat. Iti multumesc.Multa sanatate.

  4. Te salut Miha ­čÖé
    arta suuuper si sigur ca e tare gustoasa

  5. arata minunat…cu citrice n-am mai incercat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]