Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de pui cu sos de nuci

loading...

* 1 piept de pui
* 1 lingurita piper boabe
* 1 foaie dafin
* 1/2 lingurita sare

* Pentru sosul de nuci:

* 100 g nuca
* patrunjel
* 1/2 ceapa
* 1 felie paine neagra
* 1 catel de usturoi
* 2 linguri suc de lamaie
* 2 linguri ulei de masline
* 1 lingurita boia de ardei
* 1/2 lingurita sare

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.

Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.

Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.

Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.

Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.

Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.

Sursa

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. bunuuut!
    neata Miha!
    zi frumoasa.

  2. bunuuut!
    neata Miha!
    zi frumoasa.

  3. Buna dimineata Gabi!

    O cafeluta? 🙂

  4. Hallo Miha,

    excellentä Umpluturä ai fäcut.
    Foarte echilbratä si harmonisch la Gust. Compliment

    salutäri Jacob

  5. Ce de bunatati ai facut iara (de pui numai zic nimic :))))) te dau direct in gat la Brigid Barjou, just kidding, un we fai sa ai draga mea!

  6. Anonymous says:

    in loc de ulei de masline as putea folosi ulei de nuci?sau ar fi prea puternic gustul?

  7. N-am folosit niciodata ulei de nuci, nu stiu cat de aromat este. 🙁 Imi pare rau, ca nu te pot sfatui.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]