Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de pui in sos de ceapa si rosii

Astazi va propun o reteta cu piept de pui in sos de ceapa si rosii, foarte usor de preparat. Buna si aromata, merge de minune cu o mamaliguta aburinda sau cu niste paste, daca nu sunteti prieteni cu malaiul 🙂

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 3 cepe potrivite ca marime
  • 1 cutie rosii cubulete in suc
  • 1 ardei gras
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • putin oregano
  • patrunjel verde
loading...

Mod de preparare Piept de pui in sos de ceapa si rosii:

Ceapa tocata marunt se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline si se caleste usor. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete si pieptul de pui taiat dupa preferinta, fasii sau cuburi. Amestecam continuu pana se albeste carnea, apoi punem rosiile. Adaugam putina apa, atat cat sa se acopere carnea si lasam la fiert la foc mic.

Se presara putin oregano, se sareaza si pipereaza dupa gust. Lasam la fiert pana scade zeama si ajunge la consistenta care ne place. Usturoiul il pisam, il amestecam cu patrunjelul verde tocat marunt si il adaugam in mancare la final. Omogenizam, mai lasam sa dea 2 clocote si stingem focul.

Se serveste cald.

Pui cu sos de rosii si ceapa

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ce poza minunata, poate fi foarte bun

  2. Nu puteai pune si oleaca de ciocolata?:))))
    yumy 😀

  3. Excelenta reteta!

  4. Multumesc Maya! :*

  5. Gabi, o sa incerc data viitoare! :))

  6. Multumesc Bianka! Chiar este! 😉

  7. Alexandra says:

    Tocmai am terminat-o de facut.A iesit delicioasa!!! Eu am m-ai pus si ciuperci…merita incercata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]