Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pilaf cu carne si rosii

loading...

Mancarurile cu orez sunt preferatele copiilor. Si profit astfel sa mai „ascund” cate 1 leguma…2…3… :))) Si cu toate aceastea, n-as putea nicicum sa fac pilaful de post, caci fara carne parca orezul nu mai e asa de bun. :)))

4 copanele de pui
1 cana orez
1 ceapa
1 morcov
1 bucata radacina telina
2 rosii
1 pahar suc de rosii
sare si piper
patrunjel verde
Copanelele se curata, se spala si se prajesc usor in ulei bine incins. Se adauga ceapa tocata marunt si radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, rosiile oparite, curatate de coaja si tocate marunt sau date prin blender si se calesc usor. Se stinge totul cu sucul de rosii si apa, apoi se adauga si orezul spalat si scurs. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da la cuptor la foc mediu, pana scade zeama si orezul se umfla. Cu putin timp inainte de a scoate din cuptor se pune patrunjelul verde tocat si se omogenizeaza.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Ce rea esti cu fraza de inceput:))
    Adica vrei cand pap orez sa ma gandesc ca-i mai bun a lu’ Miha ca are si carnita?:)))

  3. Si baietelului meu ii place genul asta de pilaf…asa ca stii tu ce spui acolo..
    Arata apetisant Miha.

  4. Anonymous says:

    foarte bun,Miha! ai incercat vreodata sa faci pilafurile cu supa de pui? sant divine! un salut, mihaela

  5. Multumesc Antonina. :*

  6. Gabi, nuuu…Spui ca a lu’ Miha e cahhhh…:)))

  7. Mihaela, n-am incercat cu supa. Aia o papam pana acum separat. :)) Cu fidea sau cu galuste. Dar voi incerca. 😉 Multumesc! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]