Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume – o reteta simpla si delicioasa, ce poate fi servita in zilele de post sau ca garnitura la o friptura

Pilaf de orez cu legume

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata de radacina de telina
  • mazare proaspata
  • sare si piper
  • ~50 ml ulei de masline
loading...

Mod de preparare Pilaf de orez cu legume:

Ceapa o tocam marunt, iar restul legumelor le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pot da si pe razatoarea cu ochiuri mari sau taia cubulete, daca nu deranjeaza acest aspect anumiti meseni mofturosi :))

Le punem la calit intr-o cratita in care am pus uleiul, la foc mediu. Amestecam continuu pana se inmoaie, cateva minute. Adaugam orezul spalat in cateva ape, omogenizam si mai lasam cateva minute sa se caleasca impreuna. Se „stinge” totul cu 3 cani de apa (aceeasi cu care am masurat orezul) , se sareaza si pipereaza dupa gust. Lasam la fiert, la foc mic, undeva in jurul a 20 de minute, pana orezul se umfla. La jumatatea timpului de fierbere adaugam si mazarea.

Cand este gata si dupa ce s-a racorit putin, se poate presara niste patrunjel verde tocat.

Pilaf cu legume

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. ce dragute sunt farfuriile! la noi zilele astea nu prea merge orezul,cred ca e a treia oara ca arunc resturile…

  2. E foarte bun,de vase ce sa zic sunt superbe !

  3. Miha este mai mult o crma de orez.ador textura si ador si vasele in care l-ai servit.pupicei

  4. Ce forme interesante si frumoase

  5. Foarte potrivita mancarica pe caldura asta,pupici!

  6. ce prezentare frumoasa!!!!!

  7. Dar de unde ai facut rost, fata da tutulicele alea? Ca tare frumoase mai sunt!

  8. ce dragute sunt vasele.Prezentare super.Felicitari

  9. diamar says:

    Mi-a creat cineva ieri blogul,dar nu stiu cum sa fac sa fiu vazuta de ceilalti autori de blog.Ma pricep si eu la gatit si mai ales la prajiturit.Sunt din Iasi ca si tine.De la tine ma inspir cel mai des.Multumesc.

  10. Cat sunt de dragalase farfurioarele ;)) pilaful nu mai zic.. delicios!!! pupici

  11. Tot eu te deranjez,dar nu stiu daca am reusit sa postez comentariile.Daca da, te rog sa nu te superi,dar nu stiu cum sa folosesc calculatorul.Imi place la nubunie blogul tau,si tare mult as dori sa stiu si eu sa ma fac cunoscuta prin intermediul blogului meu,,Diamar”Sunt suparata,dar poate intr-o zi voi reusi.Am postat trei retete (din pacate doua la acelasi produs),dar nu stiu cum sa sterg.Iarta-ma daca te deranjez.

  12. Anonymous says:

    Iar ma inebunesti cu vusuletele tale … tot iti dau io o spargere ; merita deplasarea de la Onesti , nu ?
    PS Felicitari piticului de la avatar mess ptr coronita (Doamne , ce-ti seamana , frumusel si ghidus )

  13. vreau si eu vasute ca ale tale……..:)

  14. Multumesc mult fetelor pentru aprecieri, va imbratisez cu drag pe toate. :*

    Am pus link in postare catre vase, pentru cine doreste sa le procure. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]