Pizza / Retete culinare

Pizza cu bordura de branza

loading...

* Pentru aluat:

* 1 lingurita drojdie uscata
* 1/2 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 100 ml lapte (sau apa)
* 200-250 g faina

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire. Aluatul se poate framanta si cu mana, punand intr-un castron faina, apoi celelalte ingredienteamestecate cu laptele. Se framanta un aluat omogen si nelipicios.

* Pentru coroana de branza:

* cascaval
* telemea

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.

* Pentru umplutura:

* ciuperci
* sunca de pui
* piept de pui
* cascaval
* masline

* Pentru sos:

* 100 ml suc de rosii
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* oregano
* busuioc

Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea,

apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.

Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval.
Garnisim cu masline de jur imprejur

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Una pizza estupenda. Tiene una pinta increible. saludos

  2. Arata minunat am sa preiau ideea,dar bine înțeles fără măsline(sau găsesc eu ceva în locul lor!)Bir,bir!

  3. Am si găsit cu ce le înlocuiesc:cu roșii mici de tot si frunze de busuioc!Mulțumesc de idee!
    Week-end minunat Mihaela!

  4. Minunat si foarte gustos

  5. woohoo! pizza cheese pockets! delicios!

  6. Grozava idee. Viziteaza si blogul meu daca ai timp, sunt noua pe aici:D. O zi placuta

  7. Saludo Jose Manuel! 🙂

  8. Mariana, super ideea ta cu rosiile mici. Am retinut pentru data viitoare. 🙂
    Un week-end minunat!

  9. Multumesc Bianka!

  10. Multumesc Kitty! Week-end minunat iti doresc!

  11. Bianca, te-am vizitat de mai multe ori pana acum. 😉 Multa bafta iti doresc!

  12. emi says:

    Foarte buna aceasta pizza cu bordura de branza.A trebuit sa fac o data si de atunci sotul meu ma intreaba intr-una „Cand mai faci?”…,doar ca eu nu ma pot decide pe care sa o mai fac,ca toate sunt la fel de bune.(am incercat deja patru din retetele de pizza pe care le ai postate).Am avut mare noroc ca te-am gasit cu aceste retete,ca altfel sotul meu ar manca si in ziua de azi tot cartofi cu oua,…dimineata,la pranz si seara:))

  13. :)))) Emi, pana sa ma cuprinda pasiunea gatitului cam asa manca si sotul meu. :))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci

Mod de preparare Pizza cu ciuperci: Topping: Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea […]