Pizza / Retete culinare

Pizza cu ciuperci

Dragilor, nu stiu cum o fi la voi, dar mie tare imi mai plac ciupercile. 😀 De cand am inceput sa fac mancaruri fara carne (pentru mine) le-am tot folosit in diverse retete culinare. Evident ca dintre toate nu putea lipsi si o pizza. 😉 O pizza cu ciuperci, cu blat moale si crusta delicioasa de mozzarella. Hai, e week-end si week-end-ul cere pizza! :))) Fa-o si tu sa vezi cat e de buna!

Pizza cu ciuperci

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • ~300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru topping:
  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • sare si piper
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • cativa catei de usturoi
  • parmezan
  • mozzarella
  • cateva frunze de spanac
  • 1-2 linguri malai pentru intins aluatul
loading...

Mod de preparare Pizza cu ciuperci:

Topping:

Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

Blat de pizza:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul cu mana in foaie subtire pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin malai. Foaia de aluat o presaram cu un strat bun de parmezan, repartizam pe toata suprafata ciupercile amestecate cu usturoiul pisat si acoperim totul cu un strat de mozzarella.

  • Ciupercile le poti taia felii sau le poti toca daca nu-ti plac intregi

Pizza cu ciuperci

Dam tava la cuptor la foc mediu pana blatul de pizza este rumen.

Lasam putin sa se racoreasca, punem deasupra cateva frunze de spanac si portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Pizza cu ciuperci

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Merge perfect pe vreme asta o pizza!

  2. Ilda says:

    Ohh, Miha!!! Minunat arata!
    To do… 🙂

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  3. Diana says:

    Mi-ar placea si mie o pizza acum dupa cata zapada am lopatat , dar cu ceva ingrediente proteice :d si … facuta de altcineva , ca io-s rupta de oboseala .
    Pizza ta arata excelent … pacat ca-i doar ptr tine (vegan)

  4. O pizza absolut delicioasa!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]

Pizza – it’s pizza time!

Pizza – it’s pizza time!

Mod de preparare Pizza: Blat de pizza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la […]