Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Pizza cu za’atar

loading...

Ca sa inchei seria „cu za’atar” :)) V-am zapacit tare? :))

* Pentru blat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. se lasa din nou la crescut.

* Pentru sos:

* 1/2 pahar suc de rosii
* 1 lingura za’atar (reteta AICI)
* 1 lingura ulei de masline

Za’atarul se amesteca cu uleiul, apoi se desface cu sucul de rosii.

Eu am folosit suc de rosii din comert, dar puteti folosi si rosii, pe care le opariti, curatati de coaja, apoi le blenduiti. ­čśë

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 7 felii de cotlet de porc
* 150 g cascaval

Turnam sosul peste blat si-l repartizam pe toata suprafata. Punem deasupra feliile de cotlet, pieptul de pui taiat cubulete si acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. ooo arata minunat, poate fi foarte bun

  2. Multumesc Bianka!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]