Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Pizza regala

loading...

 * Pentru aluat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 150 g sunca de pui
* boabe de porumb
* cascaval
* 1 ou
* masline

* Pentru sos:

* suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut, apoi se unge cu sucul de rosii amestecat cu condimentele. Sosul se poate fierbe, daca doriti, apoi se lasa la racit.

Aranjam deasupra blatului ingredientele pentru umplutura. Le dispuneti dupa cum doriti, in cercuri sau in straturi. Presaram cu un strat generos de cascaval.

dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu spre mare, apoi scoatem tava si punem oul in centrul tavii. Garnisim cu cateva masline si dam tava din nou la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Mmmm.. cat de bine arata! Imi place super-mult pizza cu oua :d Eu o fac cu oua si spanac – iese minunta!

  2. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ai incarcat-o prea tare, pizza trebuie sa fie subtire 1-1,5cm cu tot cu topping, altfel e ca o turta sau placinta 😛
    Era doar o parere sper sa nu te superi 🙂

  3. Gabriel, nu ma supar. Orice parere (pertinenta) este binevenita.
    Pe viitor voi lua aminte la sfatul tau, desi daca stau bine sa ma gandesc nici asta nu fu prea incarcata. :))) Sau daca o fi e din motive bine intemeiate si pentru o cauza nobila. :)))

  4. ChefChilly, multumesc!
    Alor mei nu le place spanacul. 🙁

  5. Hmmmmmmmmmmmm ce bunatate ai facut tu aici , tare ma bucur ca ai testta-o si ti-a placut. Teoria italienilor zice ca la o pizza ingredientele din topic nu trebuie sa se suprapuna, nu sunca peste ciuperci etc…o cunosc si eu dar tot incarc pizza pentru asta 🙂 Arata delicios si sigur a fost ca atare, spor la facut multe bunatati .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]