Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Pizzete de vinete

loading...

Mi-am propus eu asa dis de dimineata ca saptamana asta sa va tentez cu mai multe retete culinare de vara, retete ce se fac repede si foarte usor. 😉

Aceste pizzetele se fac in atata timp in care a-i pregati o salata de rosii, plus inca vreo 15 minute la cuptor.


1 vanata potrivita
2 rosii
12 bucatele Miez de lapte de la Delaco
putina telemea
cateva frunze de busuioc proaspat
1 catel usturoi
sare si piper
fulgi de ardei iute
ulei de masline

Cantitatile sunt orientative, puteti adapta in functie de cum doriti si cate persoane aveti la masa.

Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga branza maruntita, busuiocul tocat, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Vanata se taie felii de cca 1 cm grosime ce se pun apoi in tava tapetata cu hartie de copt. Se sareaza si se presara cu fulgi de ardei iute. Punem deasupra fiecarei felii de vanata cate 1-2 linguri din compozitia de rosii, avand grija sa scurgem de zeama lasata.

Stropim cu putin ulei de masline si dam la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie feliile de vinete.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Si daca puneti deasupra si nitel mujdei de usturoi…mmm…nebunie!

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ce faine..Vreau si eu sa le fac, dar de post;)

  2. Hmmm, cat de mult imi place acest tip de papa pe timpul verii…
    pana fac si eu, ma servesc de la tine (pacat ca doar vistual :P)
    pupici

  3. Bun, foarte bun!

  4. Arata splendid, imi plac vinete la nebunie !
    La favorite cu voi !:)

  5. Nice! Vecina mea din Atena facea si ea. Mi-ai adus aminte de ea…..
    O saptamana frumoasa.

  6. Arata super apetisante!Mmm, vinetele le ador!Pup!

  7. Ce frumoase sunt,trebuiesc probate!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]