Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Placinta cu branza si chimen

loading...

Ma gandeam zilele trecute la draga mea prietena Ruxy…si la placintele ei cu branza si chimen…si cum m-a asteptat ea cu placinte calde la gara, atunci cand am mers la Bucuresti… draga de ea… Si uite-asa am facut eu aceste placinte… de dor si pofta… :))

Pentru ca mi-am luat vasele astea tare frumoase si de care nu ma dezlipi (da, da…o sa mai urmeze si alte retete culinare in vase Ramekin :))) ) le-am facut asa, dar puteti adapta in functie de vasul ce-l aveti disponibil.

Aluat de paine:

~500 g faina
2 lingurite sare
10 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
250 ml lapte (sau apa)

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare si dospire.

Pentru umplutura:

300-400 g branza de vaci
2 oua
1 lingurita chimen
sare si piper

rosii cherry

Branza de vaci se mixeaza cu ouale pana se obtine o crema fina. Adaugam chimenul, saram si piperam dupa gust si omogenizam.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de circa 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unui pahar sau cu o forma speciala rotunda de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat de jur imprejurul vasului de ceramica uns bine cu ulei, astfel incat sa acoperim si fundul vasului.

Umplem formele cu crema de branza, punem cate o rosie cherry deasupra

si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. pai ce deliciu ai aici.. iarasi!!! Trebuie sa-mi gasesc si eu un prieten din asta bun sa ma delecteze cu bunatati din astea 🙂

  2. Ce frumoase.Chiar daca e cald , trebuie sa si papam!

  3. Delicios! Iar rosia iti face si mai amre pofta sa gusti asa minunatii:)

  4. Foarte faine, vasele ramekin isi merita banii! Pupici

  5. superbe sunt! :*

  6. Mmmm,bune trebuie sa fie!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]