Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza si portocale

Baietii mei sunt mari amatori de placinte cu branza. De obicei le fac placinta cu aluat de cozonac, dar acum am folosit foi de placinta din comert si asta pentru ca masina de paine, ajutorul meu de nadejde la framantat aluaturi, s-a stricat. Asta e o mare tragedie, ca sa zic asa, dar asta nu inseamna ca nu putem improviza 😉

Placinta cu branza si portocale pe care v-am adus-o azi este una extrem de simplu de facut, gustoasa si aromata. Va spun sincer ca si eu am dat gata cateva bucati, desi placinta cu branza nu e pe lista deserturilor mele preferate 😀

Placinta de foi cu branza si portocale

Foi de placinta cu branza

Ingrediente

  • Pentru o tava 25/18 cm:
  • 6 foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua (poti pune si 3)
  • 1-2 linguri smantana (in functie de cat de uscata este branza)
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Pentru sirop:
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce si de cat de dulci sunt portocalele)
  • In plus:
  • ulei pentru uns foile de placinta
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza si portocale:

Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala.

Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte.

Aseaza in tava 4 foi de placinta, jumatate din cantitatea de branza, alte 4 foi de placinta, restul de branza si acopera cu restul de foi.

Placinta de foi cu branza

Pune tava in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor.

Intre timp amesteca sucul de portocale cu zahar si pune-l la fiert. Lasa-l sa dea cateva clocote apoi da deoparte.

Scoate tava din cuptor, taie placinta in patrate potrivite ca marime, toarna siropul cald si da tava din nou la cuptor pana siropul este absorbit (n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute)

Calda sau rece e la fel de buna 😉

Pofta buna!

Foi de placinta cu branza si portocale

Foi de placinta cu portocale si branza de vaci

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ce apetisanta este!
    Imi pare rau de masina de framantat, cred ca toate au durata de viata mica, am multe cunostinte carora li s-a stricat. Eu … o mai menajez pe a mea :)))

  2. Uite ca la combinatia asta nu m-am gandit!! Demential arata!
    Pup cu drag

  3. Si mie imi plac tare mult placintele cu branza, cu sau fara foietaj. Sper ca ma servesti si pe mine cu o portie 🙂 te pup!

  4. Irina says:

    Se poate folosi riccota în loc de brânză de vaci?

    Multumesc.

  5. Sorin says:

    Foarte simpla reteta si foarte bine descrisa. Multumesc. Am adaugat stafide coaja de lamaie in crema.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]