Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza si portocale

Baietii mei sunt mari amatori de placinte cu branza. De obicei le fac placinta cu aluat de cozonac, dar acum am folosit foi de placinta din comert si asta pentru ca masina de paine, ajutorul meu de nadejde la framantat aluaturi, s-a stricat. Asta e o mare tragedie, ca sa zic asa, dar asta nu inseamna ca nu putem improviza 😉

Placinta cu branza si portocale pe care v-am adus-o azi este una extrem de simplu de facut, gustoasa si aromata. Va spun sincer ca si eu am dat gata cateva bucati, desi placinta cu branza nu e pe lista deserturilor mele preferate 😀

Placinta de foi cu branza si portocale

Foi de placinta cu branza

Ingrediente

  • Pentru o tava 25/18 cm:
  • 6 foi de placinta
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua (poti pune si 3)
  • 1-2 linguri smantana (in functie de cat de uscata este branza)
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Pentru sirop:
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingura zahar (sau mai mult, in functie de cat preferati de dulce si de cat de dulci sunt portocalele)
  • In plus:
  • ulei pentru uns foile de placinta
loading...

Mod de preparare Placinta cu branza si portocale:

Intr-un castron mixeaza cu blenderul vertical branza cu ouale, zaharul, smantana si coaja de portocala.

Taie foile de placinta in doua. Vom avea 12 foi de placinta mici, pe care le vom unge cu ulei pe fiecare in parte.

Aseaza in tava 4 foi de placinta, jumatate din cantitatea de branza, alte 4 foi de placinta, restul de branza si acopera cu restul de foi.

Placinta de foi cu branza

Pune tava in cuptorul preincalzit pana placinta se rumeneste usor.

Intre timp amesteca sucul de portocale cu zahar si pune-l la fiert. Lasa-l sa dea cateva clocote apoi da deoparte.

Scoate tava din cuptor, taie placinta in patrate potrivite ca marime, toarna siropul cald si da tava din nou la cuptor pana siropul este absorbit (n-ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute)

Calda sau rece e la fel de buna 😉

Pofta buna!

Foi de placinta cu branza si portocale

Foi de placinta cu portocale si branza de vaci

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ce apetisanta este!
    Imi pare rau de masina de framantat, cred ca toate au durata de viata mica, am multe cunostinte carora li s-a stricat. Eu … o mai menajez pe a mea :)))

  2. Uite ca la combinatia asta nu m-am gandit!! Demential arata!
    Pup cu drag

  3. Si mie imi plac tare mult placintele cu branza, cu sau fara foietaj. Sper ca ma servesti si pe mine cu o portie 🙂 te pup!

  4. Irina says:

    Se poate folosi riccota în loc de brânză de vaci?

    Multumesc.

  5. Sorin says:

    Foarte simpla reteta si foarte bine descrisa. Multumesc. Am adaugat stafide coaja de lamaie in crema.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]