Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Placinta cu carne de curcan

Intr-o oarecare seara m-am apucat sa fac curat in biblioteca. M-a cam luat cu rau cand am dat iar de vraful de reviste (culinare, evident!) cumparate de-a lungul vremii. :)) La gandul ca iar trebuie sa le mut dintr-o parte in alta…sa le sterg de praf… am decis ca e vremea sa le dau. Cui le-o vrea. ­čśÇ Dar inainte de a le pune in sacosa nu m-am putut abtine sa le mai rasfoiesc nitel. Si astfel am dat peste aceasta placinta. Cred ca ingredientele erau altele, dar mi-a placut ideea de „constructie”.

Haideti deci sa vedem care-i treaba cu aceasta placinta cu carne si… daca exista cineva care vrea niste reviste, le donez cu draga inima. ­čÖé

placinta cu carne de curcan

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • ~400 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • sare si piper
  • In plus:
  • ~50 ml ulei
loading...

Mod de preparare Placinta cu carne de curcan:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul, fulgii de ovaz si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este necesar, in functie de tipul de faina, se mai adauga putin lapte sau faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Pieptul de curcan se toaca la robot impreuna cu restul ingredientelor.

Dupa ce aluatul a crescut, se scoate pe masa unsa cu putin ulei si se imparte in bucati. Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire si rotunda. Punem din umplutura de carne pe jumatate din suprafata aluatului si acoperim cu cealalta jumatate formand un „coltunas”. Lipim bine marginile, presand cu degetele.

Punem uleiul intr-o farfurie si trecem fiecare „coltunas” prin ulei pe ambele parti. Ii asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezandu-i de jur imprejur tavii, suprapunandu-i.

placinta cu carne de curcan

Intr-un castron batem bine cele 2 oua, saram si piperam dupa gust. Adaugam smantana si omogenizam. Acest amestec il turnam in tava peste placinta. Dam tava la cuptor la foc mediu, pana  se rumeneste frumos deasupra.

Se portioneaza si se serveste calda.

placinta cu carne de curcan

 

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Nati says:

    Ce idee faina! Trebuie neaparat sa o incerc!

  2. da’ pe tine te donezi? :P:P :)))
    asa patesc si eu cu revistele; sotul meu ma tot intreaba daca am reusit sa gatesc tot ce era prin ele… nuuuuu:)))
    arata fain tare. eu zic sa le pastrezi…:)))

  3. Am facut si eu asa ceva si stiu ca este foarte buna ! ­čÖé

  4. o bunatate in mod sigur, de incercat !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]