Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Placinta cu carne si ciuperci

Pentru astazi va propun o delicioasa placinta cu carne si ciuperci. Se poate servi calda, avand astfel un pranz copios, dar la fel de bine se poate manca si rece, ca gustare. Adaugati putin sos de rosii cu busuioc si usturoi sau o salata de sfecla cu hrean si veti avea cea mai delicioasa placinta. ­čśë

placinta cu-carne si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa
  • ~250 g ciuperci
  • ~250 g piept de curcan
  • 100 ml vin alb
  • cativa catei usturoi
  • sare si piper
  • marar
  • 50 g cascaval
loading...

Mod de preparare:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea. Intr-un ibric incalzim usor laptele si uleiul. Turnam peste faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este necesar, in functie de tipul de faina, se mai adauga putin lapte sau faina. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Adaugam pieptul de curcan taiat cubulete si amestecam mereu pana carnea se albeste. Punem si ciupercile tocate marunt, turnam vinul, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu un capac si fierbem pana scade toata zeama. La sfarsit adaugam usturoiul pisat si mararul tocat. Lasam la racit, apoi adaugam cascavalul ras si omogenizam.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei. Il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Taiem marginile laterale in fasii de cca 1.5 cm. Umplutura racita o repatizam pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. ÔÇťImpletimÔÇŁ fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

placinta-cu-carne-si-ciuperci-2

Punem placinta intr-o tava bine unsa cu ulei si lasam la loc cald pentru vreo 15 minute. Se unge cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Cit de buna trebuie sa fie!

  2. J’adore les pain saler et le tien et superbe!

    Bisous

  3. Mmm cat de buna..Bravo!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]