Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Placinta cu carne

loading...

O placinta pe care o putem numi foarte usor si pizza, daca avem mofturosi la masa :)))
Un deliciu cu care va veti incanta mesenii, ce merge servita si rece ca aperitiv sau calda. Si neaparat insotita de un pahar de vin. :))

Pentru aluat:

150 ml apa
5 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
~ 250-300 g faina

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

Pentru umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
1 ou
1/2 pahar vin alb
1/2 pahar suc de rosii
patrunjel verde
3 catei usturoi
sare si piper
oregano
~100 g cascaval

Pieptul de pui se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline, impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga carnea tocata, vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. In timpul fierberii adaugam putin oregano si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si intindem o foaie groasa de cca 0.5 cm, pe care o punem intr-o tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Punem umplutura, presaram cu cascavalul ras pe razataoarea cu ochiuri mari,

si acoperim cu fasii ce le-am taiat din restul de aluat.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se portioneaza dupa dorinta.

O reteta ce merita incercata. Pe cuvant! :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Mi-ai dat o idee tare buna. In weekend am musafiri si cred ca ar merge bine. Pupici!

  2. Pot sa fiu si eu musafirul tau Anca?ca Miha nu cred ca mai are.

  3. bai, eu am lasat un comment, nu s-a dus?:))))
    Buna placintica, buna mai ales pt cine nu a facut azi nimic [blush]
    :))))

  4. Vin si eu in vizita!

  5. arata foarte bine; mi s-a facut o pofta de pizza……

  6. Felicitari pentru reteta!I-ai pus si cascaval peste umplutura?Asa mi se pare si cred ca ar merge foarte bine…eu o voi face zilele astea dar cu foi de placinta(ca le am in frigider).
    Multumesc pentru idee si o saptamana placuta!!!!

  7. excelenta,ador tartele sarate!!

  8. Arata foarte bine. Si mie imi plac tare mult tartele sarate si placintele de acest gen.
    Nu stiu ce s-a intamplat cu blogul tau, ca mie imi apare apare un link sau o trimitere la un alt blog. Dau copy-paste sa vezi ce-mi apare. (Formele agresivităţii faţă de copil
    postat de krina în Retete culinare si retete de prajituri)

  9. Foarte gustos

  10. Miha, si mie imi apare la fel in blogroll acolo unde te am eu. In loc sa fie titlul de „placinta cu carne” apare „Formele agresivitatii fata de copil”, dar cand am dat click, m-a trimis catre postarea cu placintica ta. Oare ce o fi?

  11. très bonne idée pour la garniture de la tourte elle est vraiment appétissante et délicieuse
    bonne soirée

  12. doamne arata delicios!!!!imi lasa gura apa…

  13. Pupici Ancuta. Ma bucur ca am putut fi de ajutor. :*

  14. Maria, da…du-te la Anca! :))) Si p-aia treci pe la mine, sa-mi aduci si mie. :)))
    Pup!

  15. Multumesc Gabi!
    Las’ ca-ti scoti tu altadata parleala. :)))
    Ti pup fata draga! :*

  16. Te astept Felis! :*

  17. Multumesc Sophie! :*

  18. Petronela, ai dreptate am pus si cascaval deasupra. Am corectat acum in reteta. Multumesc de atentionare.
    Pup si o zi frumoasa! :*

  19. Multumesc Claudia, banatanca mea draga! :*

  20. Multumesc Cristina. :*
    Nu stiu de ce apare asa. E o problema cu feed-ul. Am atentionat-o pe Krina, sper sa corecteze eventualele erori.

  21. Multumesc Bianka! :*

  22. Andreea, daca dai clic pe numele blogului te aduce aici, daca dai pe titlul postarii te duce dincolo.
    Incurcate sunt caile internetului! :)))

  23. Fimere, merci beaucoup! 🙂

  24. Multumesc Albinuta! Ma bucur ca-ti place! :*

  25. Arata excelent!Trebuie s-o fac si eu.Multumesc pentru inspiratie!
    Pupici!

  26. Maya, multumesc!
    De buna e buna si sper sa va placa, dar eu astept sa ma zapacesti cu pozele tale foarte frumoase! :*

  27. cornoiu says:

    Ce dimensiuni are tava.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]