Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu mere

loading...

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 120 ml lapte
* 150 ml apa
* 2 linguri zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 2 linguri unt topit
* faina cat cuprinde (cca 500 g)

* Pentru umplutura:

* 1 kg mere
* 4 linguri zahar
* 50 g unt
* 1 lingura scortisoara
* 4 linguri nuca macinata

Pentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire.

Daca framantati manual puneti faina intr-un castron si amestecati-o cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Faceti o gaura in mijloc si puneti oul usor batut, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit. Framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti castronul cu un prosop si lasati la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite

si se ruleaza cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut se pune intr-o tava (de cozonac) unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte

si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Esti cea mai harnicuta gospodina ca vad ca inca bucataresti !!! Plimbandu-ma sa vad ce bunatati ai mai facut am observat ca m-ai trecut pe lista ta, ii multumesc mult esti o draguta. Pupici multi si spor in toate !

  2. BUNAAAAAAA! Arata grozav! Refreshing si delicioasa!Pupici.

  3. Multumesc tare mult draga Silvia! Zilele astea chiar am luat pauza de la bucatarie :)). Acum am postat doar niste…restante. :))

    Bineinteles ca te-am trecut in lista. Cu in site asa delicios nici nu se putea altfel. 😉

    Te pup si sarbatori fericite in continuare!

  4. Pup Marcela. Multumesc!

  5. Anul nou sa iti aduca multe bucurii sanatate si prosperitate. La multi ani!
    Cu drag, Laura Blaauwiekel

  6. Miha, ce imi faci tu mie aici…Sti ca eu sint innebunita dupa toate retetele cu mere. Acum am lista si mai mare! O saptamina minunata! Cami

  7. Miha placinta ta e de nota 10!! De ceva zile tot visez la o placinta cu mere dar parca nici o reteta nu mi se parea usoara/gustoasa. Astazi am incercat reteta si a iesit o bunatate. Multumesc

  8. Multumesc Laura de nota maxima. 😉 Ma bucur tare mult pentru ea, dar mult mai mult ma bucur ca ti-a placut placintica. Sa papati sanatosi! Pup!

  9. Miha reteta ta e super, am un sac de mere si ma gandeam sa trec la fapte… 🙂 Am o intrebare insa.. pomeneai ceva de masina de facut paine… ce masina de paine mi-ai recomanda, sa fie fiabila. Imi multumesc.

  10. Laura, eu am o masina de paine de…ne-firma. :)) Alaska ii zice. Am luat ce-am gasit mai ieftin la vremea respectiva, acum vreo 2 ani. De atunci o folosesc pentru paine o data la 2-3 zile si de fiecare data cand trebuie sa fac aluat ce necesita framantare. Isi face treaba foarte bine.

  11. Faci niste prajituri exceptionale.Am luat si eu o reteta de placinta cu mere si a iesit extraordinar de buna.Esti o mare artista!

  12. Multumesc Ana Maria. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placinta cu mere. Sper sa mai incerci si alte retete.

    O zi frumoasa!

  13. e necesar ca aluatul care l-am framantat sa stea la dospit,adica sa creasca?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]