Aperitive / Retete culinare

Placinta cu spanac

loading...

Va spuneam ca ai mei nu sunt mari amatori de spanac. Dar asa, folosit in umplutura de tarta sau placinte l-au acceptat bine, chiar foarte bine. :)))

Pentru astazi, o placinta „extraterestra” cum i-a spus Robert :))) consistenta si cu gust de usturoi.


Pentru aluat:

~300 ml lapte
150 g faina integrala
350 g faina alba
10 g  drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit.

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Pentru aluat se poate folosi si masina de maine, programul de framantare si dospire.

Intindem aluatul in tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, ridicandu-l putin si pe marginea tavii.

Nu puneti stratul de aluat foarte gros, caci va mai creste la copt. Daca va ramane ceva aluat puteti face niste turte delicioase.

Pentru umplutura:

200 g mozzarella
200 g telemea
1 ou
3 linguri iaurt gras
4 catei usturoi
spanac, dupa gust
sare si piper

Intr-un castron amestecam mozzarella si telemeaua date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul, iaurtul, usturoiul pisat, spanacrul tocat si condimente dupa gust. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin iaurt.

Turnam compozitia peste aluatul din tava si dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 40-50 de minute, pana umplutura prinde crusta deasupra si incepe sa se rumeneasca.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Cu aceasta reteta voi participa la provoarea lunii mai „Dulce Romanei”, gazduita de Andreea-Elena.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. :)) oare care o fi motivul ptr care i-a spus asa? 😛
    nici eu nu ma omor dupa spanac, dar pap ptr ca este sanatos 😀
    pupici

  2. Angela, i-a spus asa pentru ca este verde… :))))

  3. Sa l’air bien délicieux, très belle présentation!

    Bisous

  4. Ce fain arata!

  5. Un deliciu placintica!!!Yummy!PUP!

  6. Mie imi place spanacul in orice combinatie, iar reteta asta imi face tare cu ochiul.
    Puup

  7. Trebuie sa fie un aperitiv foarte bun.Iti sugerez,daca nu te superi,ceea ce sper, sa-i adaugi si cateva legaturi de marar,nu te sfii,iese absolut delicioasa.Gusta umplutura,pe masura ce adaugi marar si vei obtine un rezultat deliciosi si pentru carcotasii la spanac.

  8. Absolut delicioasa placinta cu spanac!Si plina de vitamnine!Weekend placut!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]