Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta de foi cu branza dulce

Placinta de foi cu branza dulce

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 8 foi de placinta
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
  • 50 unt topit
  • Pentru „sos” avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
loading...

Mod de preparare Placinta de foi cu branza dulce:

Branza o mixam cu ouale,smantana,zaharul si romul. Fiecare foaie de placinta o ungem cu unt topit. Suprapunem cate 4 foi si repartizam uniform amestecul de branza. Rulam cat mai strans si punem rulourile obtinute intr-un vas rotund, uns bine cu unt (data viitoare voi incerca hartia de copt, am scos cam greu placinta dupa ce s-a copt)

Sos de vanilie:

Oul il mixam bine cu zaharul, smantana si vanilia, dupa care il turnam deasupra rulourilor cu branza.

Dam placinta la cuptor pana se rumeneste. Se mai lasa un pic in tava sa se racoreasca si se rastoarna pe platou.

Nu e foarte aspectuoasa dar e buuuuna….:)))

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. wow ce pofta mi-ai facut…sunt innnnnebunita dupa prajituri,placinte cu branza dulce!pacat ca sunt la munca fiindca cred ca de eram acasuca in momentu asta ma si apucam de executat placinta:))
    pupici si spor la bucatarit in continuare!!

  2. Uaaaa, foi de placinte am dar de unde sa iau eu brinza de vaci ca la mama acasa ??? Trimite-mi repejor o feliuta, ca altfel mor de pofta…

  3. ce placinta imbietoare!tare bine mai arata!
    la mine te asteapta un premiu!

  4. Cristina,multumesc! Spor am eu,dar sa am cu ce! :))
    Taman ce vine week-end-ul…te poti apuca de placintarit! 🙂

  5. Alison,multumesc mult mult mult! Si pentru aprecieri si pentru premiu.Negresit o sa trec pe la tine sa-l ridic. Pup!

  6. Anonymous says:

    Arata perfect! Cu toate acestea, nu ar fi mers mai bine intr-o tava cu peretii mai scunzi? Poate ca asa se poate scoate si mai usor placinta din tava. In rest, felicitari! Arata super!

  7. Daaa…de buna seama ca merge intr-o tava mai putin inalta. Cine are. :)) Eu n-am. :))

    Multumesc tare mult de aprecieri.

  8. Anonymous says:

    arata foarte bine,deja am facut-o si acum este in cuptor,astept sa vad cum iese.Multumesc pt ideea cu spirala!!

  9. Mmmm…parca as manca si eu niste placinta… :))

  10. Corine de Marseille says:

    Please is there someone to help me ?? What’s „branza” (cheese?) „foi de placinta”? „linguri smantana”? „unt topit” (… butter?) And for other receipe : „mere” (apple?) Thank you by advance… and promise i’m going to learn Roumanian !

    • I try to translate…I promise to learn better English :)))
      * branza = cottage cheese (you can substitutes for ricotta)
      * foi de placinta = yufka sheets
      * linguri smantana = sour cream weighing with spoon 🙂
      * unt topit = melted butter (liquid) you can substitutes with oil
      * mere = apples

      >:D<

      • Corine de Marseille says:

        Hello Miha ! Thanks for your translations ! Lot of very good things here, i’m sure i’ll come back soon… 😉

  11. gabriela says:

    multumesc pt idee trebuie sa pregatesc ceva bun pt baiatul meu care vine dupa 1 an acasa . sigur ii voi face o surpriza cu aceasta placinta . multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]