Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta de foi cu mere (2)

Ingrediente

  • * 1 pachet cu foi de placinta
  • * 7 mere potrivite
  • * 100 g unt
  • * 100 ml ulei
  • * zahar
  • * 1 lingura scortisoara
loading...

Mod de preparare:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar, scortisoara si 50 g unt. Se fierb pana scade zeama lasata de mere. Se lasa la racit.

Zaharul se pune dupa gust si in functie de soiul merelor.

Foile de placinta se impart in 3, la fel si cantitatea de mere calite. Eu am avut 15 foi si am pus cate 5 pentru fiecare rulou.

Restul de unt se topeste si se amesteca cu uleiul. Cu acest amestec vom unge fiecare foaie in parte, pe care mai apoi le vom suprapune. Repartizam uniform merele calite pe toata suprafata, apoi rulam strans.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Untul si galbenusul pentru uns placinta se pot inlocui cu ulei pentru a avea o placinta de post.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop. Dupa ce s-au racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]