Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta de foi cu mere (2)

Ingrediente

  • * 1 pachet cu foi de placinta
  • * 7 mere potrivite
  • * 100 g unt
  • * 100 ml ulei
  • * zahar
  • * 1 lingura scortisoara
loading...

Mod de preparare:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar, scortisoara si 50 g unt. Se fierb pana scade zeama lasata de mere. Se lasa la racit.

Zaharul se pune dupa gust si in functie de soiul merelor.

Foile de placinta se impart in 3, la fel si cantitatea de mere calite. Eu am avut 15 foi si am pus cate 5 pentru fiecare rulou.

Restul de unt se topeste si se amesteca cu uleiul. Cu acest amestec vom unge fiecare foaie in parte, pe care mai apoi le vom suprapune. Repartizam uniform merele calite pe toata suprafata, apoi rulam strans.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Untul si galbenusul pentru uns placinta se pot inlocui cu ulei pentru a avea o placinta de post.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop. Dupa ce s-au racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]