Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Placinta de post cu ciuperci

Cam putine retete de post, recunosc. Incerc sa-mi repar acest dezavantaj atat cat pot :))

Pentru azi v-am pregatit o delicioasa placinta de post cu ciuperci. Ingredientele sunt pentru o tava mica (inspre foarte mica :)) ) sau mai exact pentru o singura portie.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 2 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • apa calduta (atat cat sa obtinem un aluat ferm si nelipicios)
  • 1/2  lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • usturoi

Mod de preparare:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc, adaugam un praf de sare, uleiul si praful de copt. Amestecam incet cu mana si turnam incet incet apa calduta, pana aluatul “se leaga” . Framantam un aluat neted si nelipicios, pe care-l dam la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile tocate. O parte le-am tocat marunt marunt, iar restul ciupercilor le-am taiat bucati. Fierbem la foc mic, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Aproape de sfarsit potrivim gustul de sare si piper, adaugam putin patrunjel verde tocat si cativa catei de usturoi pisati. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 2. Intindem o parte din aluat intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei. Adaugam umplutura de ciuperci si acoperim cu cea de-a 2-a parte de aluat.

Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana placinta se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Este foarte buna si calda, dar mie mi-a placut mai mult rece.

Pofta buna!

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Putin mai tarziu ajung si eu la masa ..Buna placinta..

  2. O bunatate…ador ciupercile! O voi face si eu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Omleta cu ciuperci la cuptor

Omleta cu ciuperci la cuptor

Mod de preparare Omleta cu ciuperci la cuptor: Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Mod de preparare Trigoane cu branza: Intr-un castron se amesteca telemeaua cu cascavalul si parmezanul rase. Se adauga oul si smantana si se omogenizeaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se aromeaza cu marar. Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va […]

Chiftelute de naut

Chiftelute de naut

Mod de preparare Chiftelute de naut: Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun. Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura […]