Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Placinta de post cu ciuperci

Cam putine retete de post, recunosc. Incerc sa-mi repar acest dezavantaj atat cat pot :))

Pentru azi v-am pregatit o delicioasa placinta de post cu ciuperci. Ingredientele sunt pentru o tava mica (inspre foarte mica :)) ) sau mai exact pentru o singura portie.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 2 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • apa calduta (atat cat sa obtinem un aluat ferm si nelipicios)
  • 1/2  lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • usturoi

Mod de preparare:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc, adaugam un praf de sare, uleiul si praful de copt. Amestecam incet cu mana si turnam incet incet apa calduta, pana aluatul „se leaga” . Framantam un aluat neted si nelipicios, pe care-l dam la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile tocate. O parte le-am tocat marunt marunt, iar restul ciupercilor le-am taiat bucati. Fierbem la foc mic, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Aproape de sfarsit potrivim gustul de sare si piper, adaugam putin patrunjel verde tocat si cativa catei de usturoi pisati. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 2. Intindem o parte din aluat intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei. Adaugam umplutura de ciuperci si acoperim cu cea de-a 2-a parte de aluat.

Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana placinta se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Este foarte buna si calda, dar mie mi-a placut mai mult rece.

Pofta buna!

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Putin mai tarziu ajung si eu la masa ..Buna placinta..

  2. O bunatate…ador ciupercile! O voi face si eu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu mainile […]

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor

Mod de preparare Muschiulet de porc la cuptor: Muschiuletul de porc il speli si il usuci cu un prosop de hartie. Intr-un mojar zdrobesti putin boabele de coriandru si semintele de chimen. Adauga si restul condimentelor si amesteca-le bine. Pune muschiuletul pe o bucata de hartie de copt si „tabaceste-l” […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Omleta cu ciuperci la cuptor

Omleta cu ciuperci la cuptor

Mod de preparare Omleta cu ciuperci la cuptor: Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici […]