Aperitive / Mancaruri de post / Retete culinare

Placinta de post cu ciuperci

Cam putine retete de post, recunosc. Incerc sa-mi repar acest dezavantaj atat cat pot :))

Pentru azi v-am pregatit o delicioasa placinta de post cu ciuperci. Ingredientele sunt pentru o tava mica (inspre foarte mica :)) ) sau mai exact pentru o singura portie.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 2 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • apa calduta (atat cat sa obtinem un aluat ferm si nelipicios)
  • 1/2  lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • usturoi
loading...

Mod de preparare:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc, adaugam un praf de sare, uleiul si praful de copt. Amestecam incet cu mana si turnam incet incet apa calduta, pana aluatul „se leaga” . Framantam un aluat neted si nelipicios, pe care-l dam la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile tocate. O parte le-am tocat marunt marunt, iar restul ciupercilor le-am taiat bucati. Fierbem la foc mic, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Aproape de sfarsit potrivim gustul de sare si piper, adaugam putin patrunjel verde tocat si cativa catei de usturoi pisati. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 2. Intindem o parte din aluat intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei. Adaugam umplutura de ciuperci si acoperim cu cea de-a 2-a parte de aluat.

Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana placinta se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Este foarte buna si calda, dar mie mi-a placut mai mult rece.

Pofta buna!

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Putin mai tarziu ajung si eu la masa ..Buna placinta..

  2. O bunatate…ador ciupercile! O voi face si eu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]