Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Placinta-floare cu carne si branza

Piticii mei sunt amatori de retete cu carne. Oricat m-as stradui eu sa le bag legumele in meniu, tot carnea e mai buna ­čśÇ Si-atunci, ca sa fie si pe-a mea si pe-a lor, fac diverse combinatii cu care sa le starnesc entuziasmul culinar.

Ideea acestei placinte am gasit-o pe un site turcesc (ma rog, acolo era prezentata drept pizza) si mi-a placut tare mult. Imediat m-am gandit ca mijlocul va fi al lor, iar marginile ale mele :)))) Eu n-am avut in acel moment in frigider decat branza de vaci si ceva cascaval, dar ar fi tare fain ca fiecare bila de aluat sa fie umpluta cu cate altceva, astfel incat fiecare sa aiba cate o surpriza. Culinara si, evident, placuta! ­čśÇ

Placinta cu carne si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura de carne:
  • ~300 g piept de curcan
  • cateva ciuperci Champignon
  • 1 ceapa
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare si piper
  • patrunjel si busuioc
  • Pentru umplutura cu branza:
  • ~300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper
  • cateva frunze de spanac
  • Pentru finisat:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • seminte de in
  • ~50 g cascaval ras
loading...

Mod de preparare Placinta-floare cu carne si branza:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Umplutura de carne:

Ceapa tocata marunt o calim in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi pieptul de curcan si ciupercile tocate si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

  • Puteti adauga un ou in compozitia racita daca doriti o compozitie mai „legata”

Umplutura de branza:

Branza de vaci o punem intr-un castron si o amestecam cu oul si smantana. Amestecam bine, sa obtinem o compozitie cremoasa. Saram si piperam dupa gust, apoi adaugam spanacul tocat.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei. Aproximativ 1/4 din aluat il intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm grosime, la marimea tavii in care vom coace placinta. Eu l-am intins direct pe hartia de copt. Presaram cu cascaval ras.

Restul de aluat il impatim in bucati aproximativ egale ca marime ce le vom modela sub forma de bile. Fiecare bila de aluat o aplatizam cu palmele, punem cate o lingura de branza, apoi inchidem formand o bocceluta, lipind bine marginile.

Fiecare bila o asezam pe marginea foii rotunde, formand astfel o bordura. Mijlocul il umplem cu compozitia de carne, apoi presaram cu parmezan.

Placinta cu carne si branza

Lasam tava la loc caldut pentru cateva minute, ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, presaram cu seminte de in si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana placinta se rumeneste frumos.

Se serveste calda cu sos de usturoi cu smantana si marar.

Pofta buna! ­čśë

Placinta cu carne si branza

 

Placinta cu carne si branza

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Ce idee faina! Uite asa imi dai tu de lucru ­čÖé

    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]