Dulciuri / Retete de prajituri

Popcorn cu caramel

loading...

Buna dimineata dragilor! Ce v-ati propus pentru astazi? Sunt sigura ca n-aveti planuri de stat in bucatarie, dar inainte de a pleca la gratar, la iarba verde sau oriunde mai aveti voi de gand, rupeti cel mult jumatate de ora sa faceti aceasta reteta simpla, dar delicioasa.

O rontaiala dulce, numai buna de luat in bagaj. Doar sa aveti pregatite la indemana si cateva servetele umede. :))


boabe de porumb pentru popcorn

100 g zahar
50 ml smantana pentru frisca
1 bucatica de unt

Popcornul se poate prepara si la microunde daca aveti pachetele din alea speciale.

Intr-o cratita mai inalta sau intr-un ceaun se pune putin ulei de floarea soarelui, se lasa sa se incinga putin, se pun 2-3 linguri cu graunte si se acopera cu capac. Lasam la foc moderat pana nu se mai aud pocnituri sub capac. Rasturnam intr-un castron incapator si presaram putina sare de mare.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid turnam cu atentie smantana pentru frisca si omogenizam. Tinem pe foc, amestecand continuu, pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si o bucatica de unt si omogenizam. Lasam sa se racoreasca.

Dupa ce caramelul s-a racorit, turnam in castron peste popcorn, apoi cu ajutorul a 2 linguri amestecam usor, pana popcornul este uniform acoperit de caramel.

Pofta buna!

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. nu se poate inlocui smantana cu altceva?

  2. Miha, tie iti arde de iesit la iarba verde pe vremea asta? 😛
    Din pacate aici la noi e o vreme f urata, buna doar de stat in casa si de mancat rontaieli ca ale tale 🙂
    Cand ai timp, te invit sa treci si pe la mine pe blog…azi i-am deschis portile 😛 Pupici!

  3. Stefana, poti renunta la smantana si pui putin mai mult unt. Ideea e ca trebuie sa „inmuiem” caramelul, altfel cand se va raci va deveni crocant.

  4. Poliana, multumesc de invitatie. Indata voi veni. :*

  5. Cristina says:

    Ce idee grozava! Si-asa imi place sa fac popcorn Star la microunde! Voi incerca sa le „prepar” dupa reteta ta 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]