Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Alba ca Zapada” glazurata

loading...

 

Pentru foi avem nevoie de:

120 g unt
150 g zahar
1 ou
3 linguri lapte
450 g faina (aproximativ, eu am mai pus in plus in jur de 50 g)
1 plic amoniu pentru prajituri
1 plic zahar vanilat

Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devine ca o crema, apoi se adauga oul.

Se omogenizeaza, se adauga amoniul dizolvat in lapte si faina. Se framanta un aluat nelipicios, care se imparte in 4 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie cat mai subtire (eu le intind direct pe dosul tavii tapetate cu faina) si se coace in jur de 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade,pana cand marginile foii devin usor maronii.
Una din ele eu am reusit performanta de a o face maronie de-a dreptul :)) asa ca am folosit doar 3 foi.

Pentru crema avem nevoie de:

2 oua
200 g zahar
200 g unt
1 plic budinca de vanilie
zeama unei lamai

Ouale se bat cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, se adauga budinca amestecata cu zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Se da vasul pe foc mic, amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa la racit.
Budinca racita se mixeaza cu untul pana se obtine o crema pufoasa.

Fiecare foaie se unge cu o cantitate egala din aceasta crema si se suprapun.Se pune deasupra o greutate si se da la rece pentru cateva ore.

Pentru glazura avem nevoie de:

150 g ciocolata alba
3 linguri ulei
30 g ciocolata amaruie

Se topeste ciocolata alba impreuna cu uleiul, amestecand continuu.

Se pune glazura calda peste prajitura, netezindu-se bine.
In acelasi timp topim ciocolata amaruie si o punem intr-o punga taiata la un colt si se traseaza linii pe suprafata glazurata cu ciocolata alba, dupa care cu o scobitoare se trag linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagra.

Se portioneaza dupa ce s-a intarit glazura.

Sursa:  Laura Laurentiu

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Servesc si eu o feliuta „machiata”, ca prea e „delicioasa”, cum ar spune nora ta si… insist ca tine… (emoticon cu limba intre dinti), sa vii sa-ti iei frumoasele premii de la mine. Pupici dulci si machiati…

  2. ce bunatate!delicios arata alba ta!

  3. Acu vin cuscra! Acu,acu! :))

  4. Prajitura arata super,machiata,:)…dar noua ta freza este SUPERBA,arati tare bine Miha,ce bine iti sta,sa-ti fie de bine!!!
    Te pup dulce!

  5. Se mai depun caloriile la ora asta? :-)) Machiata arata super bine. Astept si eu cuminte o feliuta 🙂 Pupici

  6. Mirela,multumesc de complimente! ma magulesti draga mea! Incerc sa mai fentez si eu varsta…:)))
    Te pup!

  7. Miki,draga mea,sper ca n-ai asteptat prea mult feliuta cu pricina! :)) Uite acum aduc una special pentru tine! Pup!

  8. Laura says:

    Am facut si prajitura asta. Am „ochit-o” de mai de mult. Cred ca e faina mea, mi-a intrat cam o jumatate de cana de lapte, a trebuit sa moi aluatul si sa-l adun cumva. Produsul final a fost spectacular.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]