Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Blanc

Vi s-a intamplat vreodata sa va obsedeze vreo prajitura, incat sa nu aveti liniste pana n-o vedeti in farfurie? :))) Cam asa am patit eu cu prajitura Licutei. Si cand am mai vazut-o si la Gabi, deja n-am mai avut stare. :)))

Am intrat in bucatarie si nu stiu cum-necum din neagra a iesit alba. :))) Ce sa fac daca-mi place sa ma joc? :)))

Prajitura cu ciocolata

Prajitura Blanc

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuti
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 180 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 350 ml lapte evaporat
  • 15 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 200 g dulce de leche
  • lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura Blanc:

Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.

Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.

Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))

Pentru sos:

Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos.

Prajitura cu ciocolata Blanc

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii mai „Dulce Romanie”, provocare gazduita in acesta luna de Alina-Explora Cuisine

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Que verdadera delicia, esto se ve divino.

    Saludos

  2. O prajitura spectaculoasa!

  3. Foarte buna prajitura 😛
    Vezi ca ai scris 150 g gelatina,cred ca era 15 😀

  4. Multumesc Andreea! :* Din viteza… :))

  5. Saludos Jose Manuel! 🙂

  6. Si buna Adela! 😉

  7. Me parece una delicia!!!. tengo que hacerlo porque me ha encantado. un saludo.

  8. Faina si alba si cred, tare buna.

  9. Arata superb prajitura Miha! multumesc ca te-ai gandit la provocare, si o sa o afisez in postare, doar sa-mi trimiti poza in atasament 🙂 Pupici!

  10. Si zici ca dai si tu maine o feliuta? Doamne ce norocoasa sunt ca am asa prietena!

  11. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Miha.. O zi frumoasa.

  12. Nu numai bun, dar si gustos

  13. bai, tu ne exorcizezi!!ha ha ha arta excelent ,pup o zi minunata !!!

  14. Anonymous says:

    Präjitura este definitiv gustoasä.
    Ce mä impresioneazä pe mine este faptul cä Tu si Gaby reusiti cu Equipment normal sä scoateti asa Rezultate.Ca de exemplu aicia in Tavä de Chec fäcut Blatul semirotund. Asta numesc eu Creativitate si Indeminare….Respect

  15. Anonymous says:

    superba prajitura , dar ce-i cu adevarat remarcabil e ca scrii si tu intr-un final sursa de inspiratie. In multe din retetele tale se regasesc retetele altor bloggeri. Faptul ca iei de la unul aluatul , de la altul umblutura si de la altul glazura, schimbi coniacul cu visinata si cacaua cu ness nu e o scuza sa nu precizezi sursa.

  16. Daca ai fi mai atenta (si poate vei fi data viitoare) ai observa ca nu am absolut nici o problema in a preciza sursa unei retete. Daca tu ai o problema cu mine, ce-ar fi sa o rezolvam fara sa ne ascudem in anonimat?

    O zi frumoasa!

  17. Anna, multumesc! :*

  18. Multumesc Gabi, de aprecieri si inspiratie!

  19. Multumesc Alice! :*

  20. Multumesc Alina ca m-ai primit la spartul targului. :))) :*

  21. Minoki, eu ti-am dat…Acu astept review-ul. :)))

  22. Antonina, multumesc de invitatie. Cu drag! :*

  23. Multumesc Bianka! 🙂

  24. Multumesc frumos Mona draga! :* La fel si tie!

  25. Multumesc de aprecieri, Anonim. Desi imi vine sa-ti spun pe nume. :))) Dar iti respect dorinta! :*

  26. Anonimii astia care stiu doar sa arunce cu pietre dar niciodata sa isi faca publica identitatea, ah ce i-as mai scutura putin asa.

    Si sa trecem la lucruri serioase:
    Miha scumpa mi-a plouat in gura, expica-mi insa la ce spui tu lapte evaporat ca am inebunit cautand chesti aasta.

  27. Alexa, uite aici am pus o poza cu laptele evaporat. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html

    Se gaseste de cumparat in Plus. Daca nu gasesti se poate inlocui cu smantana pentru frisca.

  28. Super ideea si delicioasa prajitura…Felicitari!

  29. Arata suuper bine prajiturica.Yuuumy

  30. Anonymous says:

    Cum este laptele evaporat?Mari

  31. Mari, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html Se gaseste de cumparat la Plus.

  32. ce minunatie ai facut tu aici….ca de obicei…

  33. Multumesc Ela. Pupici cu lipici! :*

  34. super aceasta prajitura,am sa o incerc si eu doar ca nu stiu de unde sa cumpar lapte evaporat?sau pot inlocui cu ceva?felicitari dinou.Aneta,Lisabona

  35. Aneta, aici am pus o poza cu laptele evaporat: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/04/prajitura-cu-lapte-si-biscuiti.html

    Daca nu gasesti se poate inlocui cu frisca lichida (smantana dulce pt frisca) fara probleme.

    O duminica frumoasa!

  36. multumesc mult am sa incerc cu siguranta aceasta delicatesa,ador blog-ul dvs.este preferatul meu ptr.ca aici gasesc orice,felicitari inca odata,o saptamana cat mai frumoasa.

  37. Anonymous says:

    Voiam si eu sa intreb cum ai facut dulce de leche????sau este de cumparat in alimentare???
    Dupa cate stiu eu trebuie preparat in casa prin fierberea laptelui condensat timp de 2 ore sau facut la microunde pana prinde gustul caramelului…..mersi

  38. Am aratat aici cum am facut dulce de leche: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/05/dulce-de-leche.html Am pus link-ul si aici in reteta. 🙂

    Da, este facut prin fierberea laptelul condensat, dar cine are posibilitatea poate folosi si din cel cumparat.

    Zi frumoasa! 🙂

  39. Pingback: Prajitura Noire

  40. Maria says:

    Sigur voi încerca rețeta. Ce dimensiuni are tava de chec?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]