Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Casuta din povesti”

loading...

O prajitura cu ciocolata ce te duce cu gandul la povestile spuse la gura sobei din casa bunicilor…

* 2 oua
* 100 g zahar
* 200 g unt
* 100 ml lapte
* 300 g faina
* 2 linguri dulceata de cirese amare
* 100 g ciocolata amaruie
* 1 praf de copt


* Pentru glazura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida
* 50 g unt

* Pentru decor:

* sticks-uri cu Finetti
* frisca

Ciocolata se topeste la foc mic cu putin lapte si se lasa la racit. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi ciocolata racita si restul de lapte. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in compozitie, iar la sfarsit punem cele 2 linguri de dulceata.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Se indreapta marginile blatului, daca este necesar, apoi se taie fasii de 5-6 cm in functie de cat de mare vreti sa fie „casuta”. 🙂 Fasiile se taie apoi in triunghiuri.

Pentru glazura topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Triunghiurile se trec prin glazura, pe ambele parti, apoi se orneaza cu frisca. Sticks-urile se taie in jumatate si se aseaza ca horn al casei. 🙂

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. O, ce minunat

  2. Woowww,cat de frumoase sunt…Sa nu mai spun ca-mi ploua-n gura. 🙂 As avea o intrebare: Cati sunt acesti binecuvantati de Dzeu care mananca atatea dulciuri minunate ? 🙂

  3. Guau, que artista, esto tiene una presentación fantastica.

    Saludos

  4. Multumesc Bianka!

  5. Ana M, ma bucur mult ca-ti plac. 🙂
    Noi suntem 4, cu mic cu mare. :)) Si ceva prieteni ce se mai nimeresc prin zona. :))

  6. Multumesc Jose Manuel. 🙂

  7. Anonim, scuze…nu pot publica comentariul tau, intrucat n-am cerut nici un upload nimanui pe nici un profil de yahoo.

  8. Ce frumusele-s si au si ciocolata!
    Da si mie 3 pan’ n-adorm aici.:d :))))
    pupici, miha!

  9. Superbe ! Ce pofta mi-ai facut :).

  10. Super original si delicios,Miha!!!

  11. ioi ioi ce pofta imi e! cand ma uit la prajiturile tale imi zic asa: poate ma invrednicesc si eu si fac intr-o zi reteta asta, sau asta… sau asta! ca doar daca Miha a facut inseamna ca a putut, nu dureaza mult, se face imediat, exact cat scrie acolo… putin si gata! dar cand ma apuc… valelei… murdaresc jumatate din castroane/pahare/teluri/linguri/lingurite :)) si de aceea imi piere si pofta! :)) te pup si te admir si sper ca o sa te vizitez si eu intr-o buna zi! ca vorba aia, si io-s prietena ta! :)) pupiciiiiiii multi si dulci! :***

  12. Vreau si io o casutaaa…sa nu-mi ceri o caruta de acte ca nu stau dupa aprobari ;-))

  13. Am salvat casutele!
    Sunt minunate!

  14. Anonymous says:

    sant superbe prajiturile.si atat de bune sper pe cat arata.sa-ti dea d-zeu sanatate ca existi.carmen

  15. Multumesc frumos! Sarbatori fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]