Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Chinezoaica

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 40 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata pentru presarat deasupra
loading...

Mod de preparare Prajitura Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.

Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta de vanilie, pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se presara cu ciocolata rasa.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Que delicia de pastel has cocinado, se ve exquisito. Saludos

  2. arata absolut deliciosa chinezoaica ta!

  3. looks nice 🙂
    and very tasty.
    I wish you a great weekend

  4. salivez pe tastatura…tre sa incerc si eu…

  5. Ce bine-mi pare ca ai facut-o! Eu o stiu de multa vreme, dar am vazut-o de vreun an si ceva in multe variante si denumita de fiecare data altfel. Numai ca exact asa o numeam si eu cand am facut-o prima data. Numai ca puneam ciocolata rasa, carlionti cat era glazura calda, ca sa ramana lipiti de glazura.Felicitari pentru cum arata!

  6. Frumoasa chinezoaica,arata foarte bine si trebuie sa fie si foarte buna!

  7. Anonymous says:

    🙂 arata super trebuie sa o incerc si eu … 😛

  8. Multumesc! 🙂 Te astept cu impresii dupa ce o faci. 🙂

  9. jasmine says:

    Ce dimensiune folosim la tava?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]