Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura „Ciocolata cu dragoste”

Reteta Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 3 oua
  • * 130 g zahar
  • * 130 ml ulei
  • * 70 g nuca macinata
  • * 110 g faina
  • * 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml lichior de ciocolata
  • * 50 ml coniac
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru sirop:
  • * 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • * 50 ml coniac
  • * Glazura:
  • * 100 ml ciocolata cu lapte
  • * 100 g unt
  • * 3 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura „Ciocolata cu dragoste”

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (20/30 cm)  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Sirop:

Amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Mihaela,ce buna prajitura ai facut 🙂
    si ce bine arata ….
    daca doresti sa mergi la mine pe blog sa vezi cum iti plac schimbarile mele:)….
    te pup si pe curand

  2. Ce bine arata……….cred ca este un deliciu.
    Ozi buna!

  3. aaaaa ,dar prjitura asta unde ai tinut-o? Sau ai facut-o ieri, dupa ce am plecat? Asta insemana ca trebuie sa in si azi pe la tine sa degust? Ca prea bine arata!

  4. Iar ma infrupt virtual, ufff, e miercuri si m-ai bagat la pacate cu ciucalata ta, yamiii, dar ciocolatoasa e si bine mai arata…

  5. Tare bine arata, iar combinatia de ciocolata,coniac si lichior…..o nebunie:).

  6. ce prajiturica buna trebuie sa fie.as manca si eu o bucatica….atunci sa imi fac,nu?

  7. Asta e sigur pentru cura de slabire, cu…coniac!
    Sau erau aiai mici cam agitati si voiai sa-i culci mai repede?

  8. Cate un pupic si o imbratisare pentru toate ciocolatoasele. :))

  9. Buna Miha,

    cantitatile sint pentr tava 25×35 cm?

  10. Cantitatile sunt pentru o tava 20/30 cm. O sa completez in reteta. Multumesc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar): Blat: Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare. mierea nu se foloseste in dieta […]

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe: Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie […]

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]