Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura crocanta cu branza

* Pentru blat:

* 2 oua
* 150 g zahar
* 300 g iaurt
* 4 linguri ulei
* 50 ml lapte
* 2 cani faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia, iaurtul, uleiul treptat ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu lapte. Va rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa, pe care o vom imparti in jumatate.

Punem prima jumatate in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, timp de 10 minute, pana se incheaga putin aluatul. Scoatem tava, turnam crema de branza si nivelam. Acoperim apoi cu cealalta jumatate de compozitie si dam din nou la cuptor, pana se rumeneste, cca 30 de minute.

* Pentru umplutura:

* 300 g branza de vaci
* 100 g zahar
* 3 linguri smantana
* 2 oua
* esenta de vanilie

Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte.

* Pentru crusta:

* 100 g zahar
* 1 cana fulgi de porumb
* 50 g unt
* 50 ml frisca lichida

Zaharul il caramelizam intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid, adaugam untul si frisca lichida. Amestecam pana se topeste tot caramelul si compozitia se omogenizeaza. Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu se sfarame.

Turnam peste prajitura scoasa din cuptor si lasam la racit in tava, dupa care se portioneaza cu un cutit bine ascutit.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usoara se pot taia mai intai cubuletele de prajitura, apoi se toarna crusta de caramel.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Que cosas más ricas haces, estos pastelitos se ven deliciosos. Gracias por tu recetas. Saludos

  2. Imi plac prajiturile cu branza!Si alea crocante…hi,hi,hi

  3. Arata foarte bine si este si usor de facut.
    Am o intrebare, branza este dulce?
    Pe curand.

  4. Buuuuuuuuuuuuuuun, foarte buuuun!

  5. Gracias Jose Manuel! 🙂
    Esti un dragut, ca de obicei. 😉

  6. Liana, uite o prajitura care e si cu branza si e si crocanta. :))

  7. Daniela, multumesc!
    Da, branza este dulce. Branza de vaci, zahar si smantana. 😉

  8. Mino, ai mancat si tu? :))

  9. ce bunatate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt

Prajitura cu crema de branza si iaurt este prajitura de casa pe care v-o propun pentru atunci cand vreti o prajitura lejera si racoroasa. Se prepara destul de repede si este ideala pentru copii. Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si iaurt: Blat: Albusurile se bat spuma tare […]

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Ne plac mult ciresele, dar cum de-acum au cam multi „vizitatori” 🙂 si trebuie sa le desfacem cu mana, una cate una, m-am gandit ca tare buna ar fi o prajitura rasturnata cu cirese, facuta dupa reteta de la prajitura rasturnata cu visine. De aceasta data nu i-am mai facut […]

Prajitura turnata cu capsuni

Prajitura turnata cu capsuni

Am facut prajitura turnata cu branza, am facut si prajitura turnata cu mere, ba chiar si cu visine. Atunci de ce n-as face si o prajitura turnata cu capsuni? Mi-am zis ca rau n-are ce sa fie. Si chiar n-a fost! 😉 Mod de preparare Prajitura turnata cu capsuni: Umplutura […]

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉 Mod de preparare […]